Branko Simonovič
Branko Simonovič, slika: DESUS

Branko Simonovič je medijem poslal uradno izjavo, da se pod konstruktivno nezaupnico ne more podpisati. Kot kaže bo tako kandidat za mandatarja s strani KUL-a Karl Erjavec znotraj svoje poslanske skupine prejel le tri glasove.

GROŽNJE POSLANCU SIMONOVIČU

Štirih glasov svojih poslancev Erjavec torej ne bo dobil. Obetajo se mu le trije, pa še to je vprašanje kako bodo ti glasovi veljali v parlamentu. “Obžalujem, da ni 43 glasov. Bo samo 42 podpisov podpore konstruktivni nezaupnici. Prepričan sem še vedno, da lahko uspe;” pa je dejal Erjavec. Za njegovo izjavo se najde lep slovenski pregovor: Sanja sv…. o koruzi!”

So se pa že začele grožnje poslancu Simonoviču, kateremu so že očitali črno gradnjo. tako so zapisali levičarski skrajneži, ki se skrivajo za imenom Anonymous: “Simonoviču priporočamo, da črno gradnjo nemudoma proda in se odseli v kak SDS-friendly kraj. Ni izdal Karla, izdal je svoj (o tem bi lahko debatirali) narod. Za vložitev nezaupnice ni potreben, cvrl se bo pa v peklu, glede na EMŠO, tudi relativno kmalu.”

Bo ostalo samo pri grožnjah, ali pa se do konstruktivne nezaupnice, ki naj bi bila predvidoma v sredo lahko še kaj zgodi?

PM