zajem slike

Javna RTV Slovenija je vnovič dokazala, da ideološki aktivizem še kako živi v praksi njenega delovanja. Kljub temu, da so jo primorana financirati vsa slovenska gospodinjstva, si je drznila prekiniti predvajanje dela nagovora državljanom, ki ga je imel sinoči predsednik vlade Janez Janša. Piše Nova24TV.

RTV Slovenija prekinila govor predsednika vlade

Prekinitev govora predsednika vlade v izrednih razmerah se lahko očitno zgodi samo pri nas. Na kaj takega namreč niti v sanjah ne pomislijo v Veliki Britaniji. Nagovor britanske kraljice Elizabete II. so predvajali v celoti. Enako v sosednji Italiji. Ko italijanski premier Giuseppe Conte nagovori državljane, se program prekine in se predvaja govor, nato pa se nadaljuje z njegovim predvajanjem.

Ni pa RTV Slovenija edina, ki je prekinila predvajanje govora. Temu se je namreč pridružila tudi največja komercialna POP TV. Vsakdo, ki si je želel ogledati govor Janeza Janše v celoti, se je moral za to potruditi, kar pa ni normalno za družbo, ki se tako rada razglaša za demokratično, ki naj bi omogočala izražanje različnih mnenj.

Za vse, ki govora predsednika vlade zaradi cenzuren nacionalne TV niste videli, ali niste mogli videti si video lahko ogledate na spodnji povezavi:

MG