Samovoljni ravnatelj Žurej, se je opravičil in plačal kazen!

Peter Žurej prebold ravnatelj
slika: youtube

Ravnatelj Osnovne šole Prebold Peter Žurej, je tisti ravnatelj, ki je pristojne nedavno naslovil prošnjo za dokaze o tem, da virusi povzročajo bolezni.

RAVNATELJ ŽUREJ SE JE POSUL S PEPELOM IN SE OPRAVIČIL

Tak ravnatelj, ki zapiše, da potrebuje dokaze o tem, da virusi povzročajo bolezni. zagotovo nebi smel sedeti na čelu ravnatelja neke osnovne šole.  A očitno Žurej ostaja na čelu osnovne šole. V tej šoli pa je, kot se za normalno šolo spodobi poskrbljeno za varno spremljanje pouka v živo v učilnicah, kot predpisuje odlok za vse šole v Sloveniji.

Predsednik sveta zavoda Marjan Golavšek po odločitvi sveta, da ravnatelj ostaja na čelu osnovne šole odstopil, namesto njega pa je vodenje sveta prevzel Janez Stergar, ki je prav tako eden od predstavnikov staršev. Po besedah Golavška je povsem jasno, da je ravnatelj kršil predpise. Svetu, ki ga kljub temu ne razreši, zato ne more predsedovati. Žurej je priznal kršenje predpisov oziroma vladnih odlokov, namenjenih preprečevanju širjenja epidemije covid-19, kar je povsem razvidno iz pravnih podlag, ki jih je svetu zavoda posredovala sodelavka Občine Prebold.

Namesto razrešitve se je svet z ravnateljem dogovoril, da bo sam plačal 1.500 evrov kazni, ki naj bi jo zaradi njegovih dejanj prejela Osnovna šola Prebold. Dogovorili so se tudi, da se bo Žurej javno opravičil. To je storil danes v pisni izjavi, v kateri je obžaloval kršitve zakonodaje ter obljubil, da jih ne bo ponovil, še poročajo mediji.

Po opravičilu sta se s pismom oglasila člana Sveta zavoda Mojca Štruc in Marjan Golavšek ,ki sta odstopila. Zapisala sta, da sta se za tak korak odločila, ker ne moreta sprejeti dejstva, da je ravnatelj ostal na svojem položaju, čeprav je pravnica ugotovila konkretne kršitve prava.

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
86%
1.5km/h
75%
-1°C
-1°
-3°
-1°
Sat
-3°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue
-1°
Wed

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA