Samozvani žvižgač Gale, zanika sprejemanje podkunine.

Raziskovalni novinar Bojan Požar je na svojem portalu objavil članek skupaj z dokumenti, s katerimi trdi, da je Gale prejel podkupnino v času službovanja na Zavodu za blagovne rezerve. Članek smo na našem portalu objavili tudi sami.

Gale zanika, da bi sprejemal podkupino!

Nabavo zaščitne opreme je kasneje preiskovalo Računsko sodišče, ki je pri nabavah odkrilo nekatere nepravilnosti, svoje ugotovitve pa je predalo naprej v preiskavo Nacionalnemu preiskovalnemu uradu. V vsem tem času se je prav tako šušljalo, da Gale le ni tako nedolžen, čeprav je sebe predstavljal kot nekoga, ki razkriva nepravilnosti.

Čeprav Gale vztrajno zatrjuje, da v zvezi z razvpitimi posli z maskami in drugo zaščitno medicinsko opremo ni prejemal nobene podkupnine, pa dokumenti, ki jih je objavil Požar govorijo drugače. Kot poudarja raziskovalni novinar Bojan Požar naj bi Gale prejel šest tisoč evrov gotovine.

Gale trdi da je podpis na dokumentu ponarejen

Gale se je na navedbe Požarja na Facebooku kritično odzval in trdi, da ima Požar smolo, ker je v svojem času zaposlitve praktično vse dokumente skeniral, in jih je lahko kdorkoli podpisal. Trdi, da je podpis na omenjenem dokumentu ponarejen. “Ko sem zagledal svoj podpis na ponarejenem dokumentu, ki ste ga objavili, sem se takoj zakopal v svoj arhiv in pričel z iskanjem dokumenta s katerega ste ali vi ali pa vaš vir (oziroma sodelavec, naročnik) skopirali in prilepili moj podpis. Ker podpis je izgledal avtentično na prvi pogled. Sem dokaj hitro našel izvor,” je zapisal Gale.

Da naj bi šlo ponarejen dokument, nam je potrdil tudi nekdanji direktor Zavoda za blagovne rezerve Anton Zakrajšek, ki kategorično zavrača prejem elektronskega sporočila od Ivana Galeta na dan 15. aprila 2020 ali na katerikoli drugi dan, z objavljeno vsebino. Prav tako ne verjame, da bi Gale prejel gotovino, piše portal Informer.

PM

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
42%
4.6km/h
20%
8°C
8°
6°
6°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA