Šarčeva vlada plačala 8.617 Evrov za hotelske sobe, kjer ni nihče spal?

Šarec marjan
zajem slike. youtube

Šarčeva vlada v je Davosu zapravila 8.500 evrov za hotelske sobe, v katerih ni spal NIHČE! Pa se je v to kdo obregnil?

ŠARČEVA VLADA ZAPRAVILA 8.617 EVROV ZA SOBE, KJER NIHČE NI SPAL

Kje ste najbolj “poštena” stranka Levica, kje je Lidija Divjak Mirnik s svojo diktaturo, Kje je Tanja Fajon, ki se kar topi od poštenja. Pa Marko Bandelli in ostala leva struktura “pametnih”? Ste se na to novico odzvali v času Šarčeve vlade? Ste se na to odzvali sedaj, ko je novica razkrita? Seveda ne. Hoteli ste novico pomesti pod preprogo?


Nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec je v drugi polovici januarja 2020, le nekaj tednov pred odstopom, odpotoval v Davos na Svetovni gospodarski forum (WEF). Do tu vse lepo in prav. A pred kratkim je bilo objavljeno revizijsko poročilo računskega sodišča, ki razkriva, da je ministrstvo za zunanje zadeve, ki ga je takrat vodil minister Miro Cerar, opravilo rezervacijo sob za slovensko delegacijo v švicarskem kraju Bad Ragaz. A kasneje se je kabinet Marjana Šarca na podlagi dodatne ponudbe odločil, da rezervacijo prekličejo in se nastanijo drugje, poročajo Slovenske novice.

Kabinet je tako opravil novo rezervacijo za premierja in njegovo delegacijo ter preklical veljavno. Rezervirali so hotel v sosednji državi Liechtenstein, kjer je bil ta skoraj pol cenejši. Račun je znašal 5.423,5 švicarskega franka (4.993,87 evra). A zgodba se je zapletla, saj je bilo treba že rezervirane sobe v Bad Ragazu kljub preklicu vseeno plačati.

Ker je bila rezervacija za sobe že opravljena, ministrstvo za zunanje zadeve pa je hotelu že posredovalo podatke o bančni kartici, je hotel bremenil bančno kartico za znesek 9.358,49 švicarskega franka (8.617,14 evra). Po švicarskem obligacijskem zakoniku je namreč rezervacija, ki je potrjena, tudi zavezujoča. Tako smo davkoplačevalci poleg cenejših sob, v katerih je v resnici prespala delegacija, plačali tudi dražje kapacitete, ki pa jih ni uporabil nihče.

Kaj pravite na to dragi poslanci LMŠ? 

P.M.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
76%
3km/h
58%
18°C
18°
18°
18°
Sat
17°
Sun
13°
Mon
16°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.