Šarec je že v petek je vedel, da bo odstopil! Odzivi strank, komu je najbolj žal, kdo je ob novici po odstopu skoraj jokal?

SDS parlament anketa opozicija
Slovenski parlament, foto: NSi

Koalijski partnerji so se različno odzvali na napoved Marjana Šarca, da odstopa z mesta premierja. Razumljivi, kajti male strančice se bojijo novih volitev.

Kaj pravijo v nekaterih političnih strankah?

Trenutno kaže, da sta za odpis SMC in SAB, čeprav bi morala biti že zdavnaj biti na politične smetišču. Počivalšek meni, da odstop predsednika vlade še ne pomeni potrebe po predčasnih volitvah. Šarec je celo navrgel skupni nastop LMŠ in SMC na volitvah, ali je to verjetno ali ne, pa je drugo vprašanje. Verjetno pa se stolčku ne bo nihče odpovedal tako hitro. Še posebej ne Dejan Židan, ki se je ob izjavi, o odstopu Šarce z mesta predsednika vlade skoraj razjokal. Pravi, da mora o tem, kdo bo naslednji premier moralo odločati ljudstvo in izrazil razočaranje, da je za to izvedel iz medijev.

Prav Socialni demokrati bi z novimi volitvami največ izgubili, saj so službice dobili vsi tisti, katerih je “zapustilo” ljudstvo in so kar naenkrat postali takšni in drugačni državni sekretarji. Da ne govorimo o sposobnostih le-teh.

Novica o odstopu je presenetila tudi novo predsednico Desusa in kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec. Ali so v Desusu bolj naklonjeni predčasnim volitvam ali iskanju novega mandatarja, sicer ni povedala, a sodelovanja v kakšni drugi vladi, za razliko od pozabljenega Erjavca, ni povsem izključila. Zagotovo pa je najbolj žal, da je Šarec odstopil Alenki Bratušek, ki si ne želi pravočasnih volitev. Seveda ne, saj ji javnomnenjske ankete napovedujejo le 2% podporo. Zmago Jelinčič je dejal, da je še prezgodaj razmišljati, kdo bi bil novi premier, češ da je kandidatov kar veliko. A tudi zanj nove volitve nebi bile prav dobra ideja, saj se je že sedaj le stežka uvrstil v parlament.

Luka Mesec iz Levice sicer meni, da je prav, da je Šarec ponudil možnost predčasnih volitev in da se je koalicija se je sesula sama vase. A prav levica je tista, ki je vladi dajala nestabilnost zaradi svojih “socialističnih” teženj in z njo bo morebiti imela težave vsaka koalicija, tako leva, kot desna. Matej Tonin pa je možnost, da bi bil on nov mandatar izključil, saj se je zavzel za predčasne volitve. Škoda, ki jo je Sloveniji povzročila LMŠ s partnerji je očitno res ogromna.

Janez Janša, predsednik največje parlamentarne stranke v parlamentu pravi, da bodo v SDS situacijo ocenili, sklicali pristojne organe in potem bomo sprejeli odločitev,” je glede nadaljnih korakov stranke povedal Janša. “Po odstopu predsednika vlade, ki ga pozdravljamo, so najverjetnejše predčasne volitve. oglasil se je tudi Marijan Podobnik, ki pravi da SLS pričakuje odgovoren odziv pristojnih za čim boljšo rešitev za prihodnost Slovenije. Če ne bo prišlo do oblikovanja nove vlade, je SLS pripravljena na predčasne volitve.

Torej gremo volitvam naproti. Tokrat volilci, pa le pamet v roke!

viri: družbena omrežja, Slovenske novice

MG

VREME

Maribor
delno oblačno
86%
1.5km/h
31%
19°C
21°
18°
19°
Sat
17°
Sun
16°
Mon
16°
Tue
16°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.