SDM nad 8. marec zaradi financiranja referenduma iz tujine. Ti pa žaljivo nad SDM?

Nika Kovač

Podmladek SDS-a je na pristojne organe podal prijavo zoper Inštitut 8. marec. Očitajo jim kršenje pravil referendumske kampanje o zakonu o vodah, ker naj bi denar za kampanjo prejeli iz tujine.

V podmladku SDS-a, Slovenski demokratski mladini (SDM), so prepričani, da je Inštitut 8. marec kot organizator volilne kampanje pred referendumom o zakonu o vodah leta 2021 kršil referendumsko zakonodajo.

Očitajo jim nezakonito financiranje iz tujine, saj da so od fundacije Guerrila Foundation prejeli finančna sredstva 30.000 evrov in jih nakazali na transakcijski račun za volilno kampanjo. Skladno z zakonom o volilni in referendumski kampanji je namreč prepovedano pridobivanje sredstev za volilno kampanjo od tujih fizičnih in pravnih oseb. Zato so v SDM-ju na pristojne organe, policijo in Računsko sodišče podali prijavo zoper inštitut, je na današnji novinarski konferenci sporočil novi podpredsednik SDM Nejc Brence.

Brence jer omenjeno fundacijo označil za “organizacijo, ki s svojimi sredstvi spodbuja skrajno leve aktiviste”. Iz njihove spletne strani fundacije je jasno razvidno, da se je Inštitut 8. marec na razpis za dodelitev finančnih sredstev prijavil z namenom izvajanja kampanj, iz poročila pa je jasno razvidno, da je bil del kampanje financiran s pomočjo pridobljenih sredstev.

A ker je to inštitut 8. marec, glede tega ne bo kakšnih velikih posledic. v inštitutu, ki je očitno nedotakljiv so se celo ponorčevali iz mladih članov Slovenske demokratske stranke in jih poimenovali mucke, ki mijavkajo. Takšno norčevanje pa je seveda, glede na to, da sama predsednica inštituta vodi strateški svet zoper sovražni govor, skrajno nesramno.

Kakorkoli se pri osmem marcu izgovarjajo in kakorkoli že imenujejo mlade člane Slovenske demokratske stranke, je zakon o volitvah in referendomu jasen. Prepovedano je financiranje volilne kampanje iz tujine, razen za volitve poslancev Evropskega parlamenta iz Republike Slovenije.

 

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.