SDS vložila dovolj podpisov za razpis referenduma o vladi!

SDS parlament anketa opozicija
Slovenski parlament, foto: NSi
Postopki za zbiranje podpisov naj bi po vsej verjetnosti začeli teči 1. septembra

Slovenska demokratska stranka vložila podpise za začetek postopkov za razpis zakonodajnega referenduma o spremembi Zakona o Vladi Republike Slovenije.

Poslanec SDS Branko Grims je na novinarski konferenci sporočil, da je Slovenska demokratska stranka vložila podpise za začetek postopkov za razpis zakonodajnega referenduma o spremembi Zakona o Vladi Republike Slovenije, s katerim želi vlada Roberta Goloba povečati število ministrstev.

Za razpis referenduma bodo morali v 35 dneh zbrati 40.000 podpisov. Predsednik DZ v sedmih dneh po ustrezno vloženi zahtevi določi koledarski rok, v katerem se zbirajo podpisi volivcev. Če bi ta padel v čas med 15. julijem in 31. avgustom, predsednik DZ določi rok, ki začne teči 1. septembra.

video: STA

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
52%
3.1km/h
40%
25°C
28°
24°
24°
Fri
14°
Sat
15°
Sun
15°
Mon
10°
Tue

TWEET DNEVA

 
WhitePress marketinška platforma za ustvarjanje, distribucijo in analizo vsebin, ki se uporablja predvsem za potrebe digitalnega oglaševanja. Na platformi se lahko oglaševalci in marketinške ...

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.