Še ena golobja neumnost? Brezplačni menstrualni vložki?

menstrualni vložki
slika je simbolna
Golob obljublja brezplačne menstrualne vložke

Pred dnevi je vlada podprla postopno uvajanje brezplačnih higienskih pripomočkov za ženske v javnih ustanovah, vendar pa, kot kaže, očitno še nima izdelanega načrta o tem.


Gre za novo Golobovo “nategancijo” ali pa tokrat ne bo prelomil obljube? Vprašanje je,  kdo bi menstrualne pripomočke financiral, kje bi jih dobili, kateri menstrualni pripomočki bi bili na voljo in v katerih javnih ustanovah. Poraja se tudi vprašanje, katero “levo” podjetje bi pri tem spet zaslužilo.

Vlada dr. Roberta Goloba ponovno obljublja. Bo obljube o brezplačnih higienskih pripomočkih prelomila?

Sicer ni prvič, da je nova vlada dr. Roberta Goloba ostala le pri obljubah ali pa je te prelomila. Podobno se je zgodilo s pomočjo, obljubljeno požrtvovalnim gasilcem, ki so se dneve in noči na Krasu borili z ognjenimi zublji. Spomnimo se odkupa slovenske pšenice in s tem pomoč našim kmetovalcem ter tudi nadzor nad draginjo tega osnovnega živila, a se je zgodba obrnila v drugo smer.

Sicer pa je ideja po brezplačnih higienskih pripomočkih zrasla na zelniku inštituta 8. marec, neformalnega prišepetovalca Golobovih potez. 

 

VREME

Maribor
delno oblačno
95%
0.5km/h
45%
11°C
13°
10°
10°
Sat
12°
Sun
13°
Mon
14°
Tue
12°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.