Se je Kosova za naš portal lagala? Tako naj bi Marta Kos sodelovala z UDBO?

Marta Kos (številka sodelavca UDBE), slika tweeter

Kandidatka za predsednico Slovenije Marta Kos, je ena redkih predsednic, nad katero visi breme, da naj bi  sodelovala z zloglasno tajno policijo v času komunizma.

Čeprav je Marta Kos, prav za naš portal e-maribor.si (TUKAJ) zanikala vpletenost in zapisala: “Nikoli nisem bila sodelavka tajnih služb. V času SFRJ sem bila otrok, dijakinja in študentka. S spiski sodelavcev SDV in Udbe, katerih avtentičnost je popolnoma nekredibilna, se v Sloveniji največ ukvarjajo prav nekdanji sodelavci teh služb. To počnejo z namenom diskreditacije,”  dejstva govorijo drugače.

Njena številka (zap. št. 452234, dosje: reg. vir. 14000-05448) pa, na podlagi tako imenovanega šifranta, pomeni naslednje: da je bila registriran vir, ki jo je imel na zvezi udbaš oziroma pripadnik SDV.

Kot razkriva Požareport, naj bi Marta Kos kot konfidentka Udbe delala tudi med svojim bivanjem v Nemčiji, v mestu Köln, na radijski postaji Deutsche Welle, kamor se je po lastnih navedbah preselila dva meseca po padcu Berlinskega zidu (novembra 1989). Viri pravijo, da naj bi jo imel na zvezi uslužbenec (inšpektor) SDV Stojan Celin, ki naj bi ga tudi na Koroškem poznali kot znanega udbovca. Kosova naj bi mu informacije iz Nemčije pošiljala po pošti, prek svoje znanke oziroma prijateljice, soplavalke, pisma za Celina, ki jih soplavalka ni smela odpreti, pa naj bi bila označene z dvema črticama, na kuverti, levo zgoraj. Zaradi številnih pisem Celinu, ki naj bi mu jih prijateljica Marte Kos, po dogovoru z Marto, osebno dostavljala.

Kot sodelavca Udbe (SDV) sta v Udba.net navedena tudi oba brata Marte Kos, koroški odvetnik Miran Kos in bistveno bolj znani Drago Kos?

Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
megla
96%
2.1km/h
100%
3°C
4°
1°
3°
Fri
4°
Sat
1°
Sun
-1°
Mon
-4°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA