Še pomnite tovariši? Kako naj bi Masleša govoril, Janšo treba “sfukat”?

Branko Masleša, slika 24kul.si

Še pomnite levi rdeči tovariši z miselnostjo polpretekle zgodovine. Pisalo se je leto 2014. Ko je Radovan Marvin pričal pred preiskovalno komisijo.

POGOVOR SODNIKOV V LOKALU: JANŠO JE TREBA “SFUKAT”?

V luči afere, ki je nastala okrog posnetka pogovora med ministrom za okolje in prostor Andrejem Vizjakom in Bojanom Petanom, so v koaliciji KUL pričakovano skočili v zrak. Del opozicije je poudaril, da ne zadostuje le odstop ministra, ampak bi morala odstopiti kar cela vlada. Med razlogi za takšno stališče naj bi bila med drugim izjava, kjer Vizjak zatrdi, da se bo že našlo sodnika, ki se ga bo “stisnilo za jajca”. Minister je v izjavi za javnost povedal, da izjavo v povezavi s sodstvom obžaluje in se od nje distancira. Če so v KUL-u neizprosni do Vizjaka, je bilo povsem drugače, ko je tedanji predsednik Vrhovnega sodišča RS Branko Masleša zatrdil, da je potrebno prvaka SDS Janeza Janšo s*ukati. “Popolnoma ga je treba s*ukati”. Sledi o zgroženosti namreč ni bilo. 

Poglejte si to sramoto:

Dolg sodni pregon in blatenje v osrednjih medijih čakata tiste, ki niso prvorazredni. To je slovenska realnost. KUL-ovci so v primeru Vizjaka pričakovano zagnali vik in krik, čeprav se je ta za izrečeno opravičil, ker jim je to pač v politično korist, a vendarle, če bi želeli pokazati, da jim je resnično mar, bi to morali storiti tudi v primeru Masleše. Prav tako pa bi se lahko oglasili v številnih drugih znanih primerih. Če nekaj počneš selektivno, lepo izrečeno izgubi ves pomen. Pri KUL-u smo doslednosti že vajeni.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.