Sedaj je dokončno. Svetniki potrdili podražitve komunalnih storitev v Mariboru! Podražili so vse, kar se je dalo!

Slika: MOM

V Mariboru bomo živeli še dražje. Tako so svetniki podprli napovedano podražitev. Če bi tako podražitev predlaga “desni” župan, bi ga občani prev gotovo že ven nesli. Arsenoviču pa se nič ne zgodi.

Podražili vse, kar se je dalo!

Več mesecev napovedovane podražitve cen komunalnih storitev so postale realnost. Mariborski mestni svet je namreč po izjemno burni razpravi v četrtek zvečer na koncu vendarle potrdil višje cene pitne vode, odvajanja odpadne komunalne vode, ravnanja z odpadki, avtobusnih prevozov in grobnin. V bistvu. Vse kar je bilo možno podražiti se je podražilo.

Po izračunih mariborske občine se košarica cen komunalnih storitev za stanovalce v individualnih hišah draži za 4,54 evra, za stanovalce v blokih pa za okrog sedem evrov. Položnice Mariborskega vodovoda bodo tako v povprečju mesečno dražje za 1,08 evra, Nigrada za 46 centov, Snage od enega do okrog štirih evrov, Marproma za 20 centov (ena vožnja kupljena v predprodaji) in najemnine enojnega groba za 2,61 evra letno. Arogantni župan pa odgovarja: “To so le tri kavice na mesec!”

Proti vsem podražitvam so glasovali v Listi Franca Kanglerja in SDS. “Ni kriv le župan za podražitev, krivi ste vsi, ki jih boste danes potrdili. Minimalna plača, da so delavci krivi za višje cene, je samo pesek v oči. Znotraj podjetij bi direktorji morali najti denar, da to razliko pokrijejo. Po eni strani smo dvignili minimalne plače, po drugi pa te iste delavce še bolj obremenili s podražitvami,” je menil Franc Kangler.  Saša Arsenovič pa opozicije sploh ni povabil k predstavitvi elaboratov.

Tako imamo Mariborčani ob Arsenoviču vse dražje življenje! Spisek svetnikov, ki so glasovali ZA podražitev pa bomo objavili v prihodnjih dneh.

MG


VREME

Maribor
oblačno
83%
2.1km/h
91%
23°C
23°
21°
23°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.