Šola pouk stanje
slika je simbolna

Odpira se vprašanje testiranja učencev. Zanje ni predvideno niti prostovoljno, niti obvezno testiranje,” pravi glavnik tajnik sindikata šolnikov SVIZ Kučanov nesojeni zet in ljubitelj Levice Branimir Štrukelj.

Nekateri učitelji se nočejo testirati

Gre se za popolno izigravanje in norčevanje iz ljudi in predvsem iz zdravja tako učiteljev, kot otrok. Vlada je včeraj odločila, da se bo s torkom za prvo triado učencev v epidemiološko boljših regijah pouk začel v šolah, dan prej pa bo potekalo testiranje vseh zaposlenih, ko bodo naslednji dan fizično odšli v šole in vrtce. Gre za okoli 30 tisoč zaposlenih. Testiranja naj bi nato potekala periodično, vsak ponedeljek.

A drugače ne gre. Le tako bomo lahko zagotovili učiteljem in učencem normalen šolski proces, brez, da bi zaradi okužb ponovno zapirali šole. A Štrukelj s svojimi “pajdaši” temu odločno nasprotuje, saj bi moralo biti testiranje prostovoljno.

“Če bo šlo v smeri, da bo testiranje obvezno, menim, da to ne bo prava pot, nasprotujemo ukazovanju, nas poziv gre v smeri prostovoljnega testiranja, ki bo imelo bolj pozitivne učinke, kot prisila,” pravi Štrukelj. A za Štruklja tako in tako vemo, da ni ravno kakšen velik ljubitelj mask, njemu revežu se pod masko rosijo očala. Kot je v enem izmed videov tudi nazorno prikazal.

Toliko o tem kako Štrukljevi učitelji gledajo na varnost sebe, svojih sodelavcev in nenazadnje otrok. To ker počenja Štrukelj, pa je navadno nagajanje in zloraba. Za taka dejanja, ogrožanje zdravja, bi moral biti Kučanov nesojeni zet kaznovan.

Upajmo pa, da naše otroke ne bodo učili učitelji, ki jim niti zdrava pamet ne, pove, da učijo naše otroke in da gre tu tudi za njihovo zdravje. Katja Kotnjek, Gregor Vidmar, Nataša Leban in še kdo. Kaj vas ni niti malo sram?

PM