slika: insajder

Vodjo Gibanja Zedinjena Slovenija in Štajerske varde Andreja Šiška so po prestani kazni zaradi ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve danes izpustili iz zapora.

Šiško prišel iz zapora

Pred vrati mariborskih zaporov je Šiška pričakalo okoli 50 podpornikov, pred katerimi je napovedal udeležbo njihove stranke na morebitnih volitvah. »Na volitvah se vidimo,« je dejal. Očitno pa bi Šiško za reklamo in pozornost naredil prav vse. Že od nekdaj naj bi namreč sanjal, da nekoč postane tudi poslanec DZ RS. A to mu na volitvah do sedaj še ni uspelo. Na nedavnih državnozborskih volitvah je doživel pravi poraz. Za stranko je v celotni Sloveniji dalo glas samo 5.287 ljudi, stranka pa je tako dobila le 0,59 % vseh glasov. Kakšna je bila ta razlika, si lahko predstavljate, glede na podatek, da je zmagovaka volitev Slovenska demokratska stranka dobila kar 222.042 glasov.

»V kolikor naši ljudje, državljani in državljanke Republike Slovenije, Slovenci in Slovenke želijo spremembe, smo tukaj,« je Šiško povedal, preden se je s somišljeniki, večinoma v uniformah Štajerske varde, odpravil proti spomeniku generala Rudolfa Maistra.

MG