slika: Nova24.TV

Skulptura Melania, ki so jo uradno odkrili v petek v okviru razstave Ta Eho ameriškega umetnika Brada Downeyja v bližini Sevnice, odmeva doma in v svetu.

Kipar, ki ne zna opravljati svojega poklica?

Kot bi se kdo delal norca iz prva dame Amerike. Kipar, za katerega težko rečemo, da se ne spozna rano na svoj poklic pravi, da si ona lasti pol Amerike, medtem ko sam nima ničesar.

Prva dama ZDA je Slovenka. A Slovenci v skladu s pregovorno nevoščljivostjo raje udarjajo po njej, jo žalijo, obrekujejo in brijejo norce iz nje, namesto da bi njen položaj najvplivnejše prve dame na svetu poskušali izkoristiti za izboljšanje slovenskega položaja v svetu ter tesnejše diplomatske vezi z ZDA. Zato ker ne sodi v krog levičarjev? Ker je mož Republikanec? No razkritje lesenega “kipa” Melanie to še dodatno potrjuje.

Ta skulptura predstavlja vso bedo in nevoščljivost socializma. Ta skulptura v bistvu kaže hlepenje po tuji lastnini. Namesto, da bi podpirali in se veselili Melanie in iskali zaveznštvo z Ameriko raje sramotijo. Tipično socialistično, tipično nizkotno, je zapisal eden od uporabnikov družbenih omrežij.

Ameriški New York Post je med drugim navedel tudi odziv domačinov, da je kip bizarna podoba in žalitev slavne Melanije. Za mnoge Američane je ona zgodba o uspehu. Predstavlja ideal ameriških sanj, da lahko tudi prva generacija priseljencev doseže ameriške sanje po uradni poti. Z upoštevanjem pravil, s spoštovanjem zakonov. Prva dama ZDA je primer, kako lahko nek legalni priseljenec v ZDA uspe. A v Sloveniji naleti le na kup zavidanja, slabe volje in nevoščljivosti..Kakšno, pa je vaše mnenje?

M.G.