Skupščina Nigrada – tresla se je gora, rodila se je miš

slika nigrad.si

Odvetniki, delničarji, delavci, župani in vsi ostali prisotni so na včerajšnji skubščini Nigrada pričakovali vročo razpravo na seji Nigrada, saj naj bi mariborska občina zahtevala odstop Matjaža Mihelaka, ki naj bi se znašel milosti in nemilosti večinske lastnice potem, ko ni upošteval zahtev po razrešitvi aktualnega direktorja Matjaža Krevlja.

Čeprav so na Mestni občini Maribor trdili, da njegov odpoklic ni namenjen menjavi direktorja, je bil razhod z nekdanjim uslužbencem kabineta župana Andreja Fištravca in prvim nadzornikom jasen po njegovi premestitvi na drugo delovno mesto na občini.

MOM je na današnji skupščini podjetja sama umaknila predlog za zamenjavo predsednika nadzornega sveta. Matjaž Mihelak tako do nadaljnjega še naprej ostaja prvi nadzornik podjetja

Kot poroča Maribor24 je MOM v želji, da bi lažje uveljavljali svoje načrte v Nigradu, za novo nadzornico predlagala v. d. direktorico mestne uprave Matejo Cekić, a so županovi možje naleteli na nasprotovanje okoli 260 zaposlenih. Ti so pred skupščino opozorili na dejstvo, da se je v zadnjih štirih letih zamenjalo že šest direktorjev in 14 nadzornikov, zaradi česar so se znašli v nezavidljivem položaju.

Tresla se je gora, rodila se je miš, še dobro za Nigrad.

MZ

VREME

Maribor
pretežno oblačno
46%
1km/h
75%
24°C
25°
23°
21°
Mon
14°
Tue
13°
Wed
13°
Thu
14°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.