Slavko Bobovnik, voditelj, ki je Odmeve in Milijonarja skoraj spravil na “kant”?

Slavko Bobovnik, slika Planet TV

Upokojeni (neodvisni) TV voditelj, celo nekdanji sodelavec zloglasne UDBE, Slavko Bobovnik je zadnje čase precej glasen na družbeni omrežjih.  

Bolje, da je aktiven na družbenih omrežjih, kot pred TV ekrani, pravijo tisti, ki se spominjajo časov, ko je upadla gledanost Odmevov, ko jih je vodil še Slavko Bobovnik. Največji (usodni) padec gledanosti Odmevov (za približno 20 do 30 odstotkov) se je zgodil aprila 2015 so na Pop TV uvedli novo informativno oddajo 24ur zvečer, ki je že čez nekaj mesecev postala najbolj gledana (informativna) oddaja v tem terminu in gladko prekosila gledanost Odmevov, ki so z več kot 8-odstotnega deleža gledanosti upadli na 5,8 odstotka. Kar med drugim pomeni, da je “legendarnega” Bobovnika & Co. sesula že prva konkurenca, ki se je sploh pojavila. Piše Požareport.


Slavko Bobovnik se je sicer upokojil (hvala bogu) konec leta 2018, Odmevi pa so danes, kljub – medtem – vsesplošnemu padcu gledanosti tako imenovane linearne televizije, z deležem (share – 5 %) gledanosti približno tam, kjer so bili takrat, ko je na vrhuncu svoje slave odhajal Bobovnik. Tako se Bobovnik sicer ne more ravno pohvaliti, kako so ga gledalci imeli radi.

Nič kaj bolje ni bilo, ko je Slavko Bobovnik odšel na Planet TV in tam vodil legendarnega Milijonarja. Ne samo, da je bilo v reklamiranje vloženega veliko, ne samo truda, ampak tudi denarja, pa se Bobovnik na stolu voditelja ni najbolje znašel. Izdala ga je celo trema, včasih ni niti odgovorov za tekmovalce ni pravilno prebral. No, kariero voditelja kviza Milijonar na zasebni televiziji Planet TV je Slavko Bobovnik,  končal v pičlih enajstih mesecih. Z novim voditeljem Milijonarja, Juretom Godlerjem, se je tako oddaja spet dvignila na željeno raven gledanosti.

Naj bi bil pa Slavko Bobovnik v mladosti bolj aktiven na drugem področju. Preiskovalni novinar Bojan Požar razkriva, da naj bi bil danes upokojeni novinar Slavko Bobovnik, sicer dolgoletni voditelj TV Dnevnika in Odmevov na državni RTV Slovenija in še kje, zaupen sodelavec nekdanje tajne politične policije, natančneje tajne vojaške politične policije nekdanje Jugoslovanske ljudske armade (JLA), bolj znane kot zloglasni KOS (šifra: 2000). Zanimivo, da so na UDBI zapisali njegovo ime kot Stanislav. 

Nič čudnega, da je Bobovnik, na tvitterju aktiven kot ultra levičar?

VREME

Maribor
jasno
54%
2.1km/h
0%
28°C
31°
27°
26°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
15°
Thu
15°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.