Slikar Arjan Pregl žaljivo? Stranko SDS, primerjal s talibani?

Arjan Pregl
Arjan Pregl, slika Sloart

Slikar, (če temu kar dela  sploh tako rečemo slikar) Arjan Pregl, se je s svojimi neslanimi šalami spet oglasil, tokrat je žalil stranko SDS?

Arjan Pregl žaljivo nad stranko SDS

Arjan Pregl ima status samozaposlenega v kulturi. Ta status so mu podaljšali le nekaj dni kasneje, ko je padla Šarčeva vlada. Zato je v bistvu očitno, da je potrebno braniti staro vlado in pljuvati po novi. Naj pripomnimo še da je bil njegov stric vplivni funkcionar v bivšem režimu in kasnejši predsednik uprave Mercatorja Zdravko Kazimir Pregl. Njegov oče Slavko Pregl je znan mladinski pisatelj in eden izmed ustanovnih članov Foruma 21. Preglove packarije, ki jih slikar tokrat deli z vsemi nami, pa se ne odražajo na platnu, ampak kar na njegovem priljubljenem pljuvalnem mestu Twitterju.  

Se je pa slikar Pregl spomnil, da se bo namesto “slikanja”, kar naj bi bila njegova osnovna dejavnost, šel še malo zunanjega politika in “nakracal” na twitter novo neumnost. Tokrat se je žaljivo spravil na stranko SDS: “Je SDS že poslala v Afganistan veleposlanika, da s Talibani izmenja klene poglede na tradicionalno družbo brez feminizma, LGBT in multikulti agende,” je zapisal Pregl.

Mu pa ni dolžan ostal notranji minister Aleš Hojs, ki je zapisal: “To je nivo “umetnika” pobarvank za predšolske otroke. Ubogi otroci!”

V enem izmed levih pljuvalnikov so o Arjanu Preglu nekoč zapisali, da riše kot otrok. A glede na njegove risbe (spodaj), bi lahko dejali, da otrok riše veliko lepše, kot Pregl? Ali pa se morda motimo?

P.M.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.