Slovenija je dobila 9 kandidatov za predsednika države! Kdo vse kandidira?

Do izteka roka včeraj ob polnoči je bilo vloženih devet kandidatur za volitve predsednika republike. Komu ni uspelo zbrati potrebne podpise in kdo je iz igre izstopil?

Devet oseb je do roka vložilo kandidaturo za volitve za predsednika Slovenije, so sporočili iz Državno volilne komisije. Kandidati sicer lahko do ponedeljka 3. oktobra še vedno umaknejo soglasje. Zanimivo je, da na seznamu ni Nine Krajnik. ki očitno ni zbrala potrebnih 5000 podpisov, puško pa je včeraj vrgel v koruzo tudi Ivo Vajgl.

Nina Krajnik, posnetek zaslona

Vseh devet kandidatov sicer še ni prestalo sita DVK. O kandidaturah Mihe Kordiša, Milana Brgleza, Sabine Senčar in zadnjega prijavljenega Edéna Fohatóma, ki naj bi zbral le 6 podpisov podpore, bo DVK odločala danes.

 

Tu so kandidati za predsednika države (neuradno):
Gregor Bezenšek ml, Janez Cigler Kralj, Vladimir Prebilič, Anže Logar, Nataša Pirc Musar, Miha Kordiš, Milan Brglez, Sabina Senčar in Edén Fohatóm

 

Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
94%
3.6km/h
100%
4°C
5°
3°
3°
Sun
4°
Mon
6°
Tue
4°
Wed
3°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA