Slovenija je stopila skupaj za Krisa, na Gala iz Dupleka pa kar malce pozabila?

slika: Svet24 (osebni arhiv)

Petletni Gal se je v Mariboru rodil z deformacijo komolcev. Naši zdravniki so mu zavrnili zdravljenje v ZDA pri dr. Paleyju, tokrat s sklicevanjem na zakon o upravnem postopku. Starši bodo zato tožili Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije in zato sami zbirali denar za poseg v ZDA.

Tudi za Gala bi morala stopiti skupaj vsa Slovenija!

Mali Gal se je rodil z redko deformacijo, zaradi katere ne more normalno uporabljati sklepov v komolcih, ker sta njegovi kosti koželjnica in podlahtnica zaraščeni. Dlani zato ne more obrniti za več kot 30 odstotkov, rok ne more iztegniti do konca ali jih obrniti tako, da sta dlani obrnjeni navzgor.

slika: Facebook

slika: acebook

Zanj se zbira od marca, sedaj je zbranih 40.000 evrov, manjka še 80.000 evrov. Denar za njegovo operacijo v ZDA zbira društvo Maus. Društvo donacije za Gala zbira na svojem transakcijskem računu IBAN SI56 6100 0000 7087 846, Delavska hranilnica, d. d., Ljubljana (s pripisom za Gala) ali pa s sporočilom Gal1 in GAL5 na številko 1919. 

Bodimo srčni. Bodimo humanitarni tudi v tem primeru. Pokažimo da znamo. Akciji za Gala se pridružuje tudi portal e-Maribor!

MG