tašnar vatovec
Tašnar Vatovec, slika: Regional obala

Naši parlamentarci, še posebej tisti od levice so zares “brihtni”. Ne samo da se spoznajo na vse, še celo interpretacijo imajo nedvoumno, ali bolj rečeno neumno.

BISTROUMNOST TAŠNAR-VATOVCA

Na seji kolegija državnega zbora, se je opozicija z vsemi močmi trudila, za obstoj delavnih teles, kjer naj bi sodelovali tudi odpadniki, ki so ustanovili svojo poslansko skupino. Slišali smo težje besede, a tudi take za lase privlečene.

Med “nabijalci megle” je zagotovo izstopal najbolj dr. Matej Tašner Vatovec, poslanec in filozof, ki je po filozofsko povedal kaj je to nasilje. V oddaji Kdo vam laže, so tej neumnosti namenili, kar nakaj minut. Poslanec Levica Tašnar-Vatovec je namreč povedal: “Nasilje je tudi to, da na zaprtem posvetu, kjer naj bi take stvari uredili, noben od predstavnikov te koalicije niti ne spregovori.” Za Tašner-Vatovca je to nasilje? Ni pa nasilje nositi sovražne transparente, groziti predsedniku vlade, pisati po stenah sovražne vsebine, hujskati ljudi naj gredo na ulice?

Čudne so te leve rabote in zanimivo dojemanje nasilja. Tisto, kar so pa delali v opevanem socializmu oblastniki nad nedolžnimi ljudmi, pa ni bilo nasilje. Seveda ne, to je bil zločin.

PM