..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Slovenski letalci nadaljujejo uspešne nastope na tekmi v Kulskem: Zajc drugi, Prevc in Lanišek med najboljšo deseterico

Timi zajc na tekmi v Kulskem
Zaslonska slika (RTV SLO)
Zajc je tekmo končal brez napak in bil v finalni seriji tik za zmagovalcem. V deseterico sta se uvrstila še Lanišek in Domen Prevc. J

Nedelja se je nadaljevala z odličnimi nastopi slovenskih letalcev na letalnici na Kulmu. Timi Zajc je osvojil drugo mesto, medtem ko je zmagal Norvežan Halvor Egner Granerud. Granerud je dobil prvo serijo in poskrbel za najdaljši polet tekme (234,5 m). Tretji v prvi seriji je bil Avstrijec Stefan Kraft (233 m).

Med sedmimi slovenskimi letalci je bil Žak Mogel, edini, ki se ni uspel uvrstiti v finalno serijo (35. mesto, 200,5 m). Anže Lanišek se je uvrstil med najboljšo deseterico in zasedel 8. mesto (225 m).

Domen Prevc, ki je sobotno tekmo osvojil 3. mesto, je v nedeljo zasedel 12. mesto po prvi seriji (212,5 m), Peter Prevc pa 19. (218,0 m). Lovro Kos je bil 25. (208,0 m), Žiga Jelar pa 23. (206,5 m).

Zajc je bil najbolj razpoložen slovenski letalec, svoja poleta je opravil brezhibno in v finalni seriji celo pridobil mesto. Granerud pa je s svojim najdaljšim poletom (235 m) ubranil prednost in osvojil zmago. Kraft se je moral zadovoljiti s tretjim mestom.

Lanišek se je pridružil Zajcu v deseterici, Domen Prevc je bil 12., Jelar 16., Kos 24., Peter Prevc pa se je ponesrečil in zasedel 29. mesto (176 m).

Več: rtvslo.si

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
65%
1km/h
0%
12°C
14°
9°
11°
Thu
11°
Fri
11°
Sat
7°
Sun
3°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.