Slovenski veleposlanik v Kijevu na prošnjo, snel slovensko zastavo. Šarec se pa iz tega norčuje?

Marjan Šarec
Humorist Serpentinšek,(zajem slike)

Listi Marjana Šarca gre za nohte? Verjetno zelo hudo, saj   bruhajo neumnosti tudi takrat, ko je veliko bolje, če bi bili tiho.

Slovenski veleposlanik v Kijevu na prošnjo, snel slovensko zastavo. Šarec se pa iz tega norčuje?

Tokrat se je Šarec obregnil ob potezo novega odpravnika poslov v Kijevu Boštjana Lesjaka, ki je pred dnevi prispel v ukrajinsko prestolnico, a je na željo pripadnikov nacionalne garde snel slovensko zastavo pred vhodom v poslopje slovenskega veleposlaništva, ker bi jo hitro kdo zamenjal za rusko.

Pri tem re v tem smislu bolj za varnostno potezo odpravnika poslov v Kijevu, ki je v ukrajinski prestolnici, kot je sam dejal na varnem;  “Za našo varnost skrbijo uradni predstavniki ukrajinskih oblasti,” je povedal Lesjak. “Bivamo v bližnjem hotelu, kjer imamo osnovne pogoje za bivanje in delovanje,” je pojasnil. A namesto, da bi kdo pohvalil pogum Boštjana Lesjaka, ki s prihodom v Kijev v bistvu tvega svoje življenje, pa se je slovenski “puškometalec” Marjan Šarec, v slogu Serpentinška ponorčeval iz situacije v Kijevu.

Tako je zapisal Šarec: “Vsa slovenska pomembnost se je sesula v prah. Odpravnik poslov je moral sneti našo zastavo, ker so Ukrajinci tako rekli. Gre za kar veliko blamažo, v smislu, če že morete biti tukaj, potem bodite, a ne razkazujte se preveč. Včasih je manj, več!

V Ukrajini poteka vojna in logično se nihče ne razkazuje. Tako tudi ne ostali odpravniki poslov ne, kot novinarji in predstavniki ukrajinske vlade. A očitno je za Šarca vojna v Ukrajini neka veseloigra, kjer želi biti smešen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
79%
2.1km/h
93%
-5°C
-4°
-6°
-4°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
2°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA