Zaenkrat ostajamo samo pri špekulacijah. A te se ponavadi izkažejo za resnične.

Snaga išče direktorja!

Dobre tri mesece po tem, ko je vodenje družbe po odstopu Cveta Žalika začasno prevzel Alan Perc, sicer tudi direktor Energetike Maribor, je Snaga izdala razpis za novega direktorja. Ta bo moral imeti najmanj visoko izobrazbo tehniške, ekonomske, organizacijske ali pravne usmeritve, pet let delovnih izkušenj na vodilnih delih in imeti organizacijske, strokovne in druge sposobnosti izkazane z referencami. Potencialni kandidati se lahko prijavijo do 20. septembra, piše Večer

Snaga je brez direktorja s polnim mandatom ostala konec junija, ko je po večmesečnih pritiskih mestne uprave in odvzemu pooblastil s strani novega nadzornega sveta Žalik vendarle odstopil. Kot je znano, je župan Saša Arsenovič Žaliku očital odgovornost za slab lanski poslovni rezultat, Snaga je leto zaključila s kar 1,2 milijona evri izgube, in napačno vodenje investicije za sortirnico. pri tem je bil sicer najbolj glasen mestni svetnik Stojan Auer, ki je tudi novi nadzornik, ampak tako je to. Kjer je denar je očitno tudi Stojan Auer.

No, kdo bo novi direktor težko rečemo, a že dolgo se govori, da je mesto rezervirano za (sedaj) samostojnega mestnega svetnika Zvoneta Zinrajha, ki je vsem na očeh podprl in dal glas za 4. podžupana in s tem spremembo mestnega statuta. Amapak o Zinrajhu tokrat nebi pisali. Mariborčani, ki so ga izvolili za mestnega svetnika (takrat še) na listi SDS, se verjetno še sedaj tolčejo po glavi. Počakajmo torej, kdo bo novi direktor Snage.

Bodo izvolili direktorja Snage ali “nesnage”, pa bomo očitno videli kmalu!

MG