Slika: Facebook stran Snaga Maribor
Slika: Facebook stran Snaga Maribor

V sporočilo za javnost so zapisali: “V Snagi se zavedamo, da spremenjene gospodarske okoliščine občutite tudi naši uporabniki, predvsem tisti, ki ste zaradi državnih/občinskih odlokov morali do preklica ustaviti svojo dejavnost. Ker v tem času ne ustvarjate mešanih in/ali bioloških odpadkov vam omogočamo začasno odjavo storitev gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki.”

Možnost začasne odjave lahko izkoristijo izključno gospodarske družbe, javni zavodi, podjetniki in zasebniki, ki zaradi vladnega Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga ter storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji do nadaljnjega ne morejo izvajati svoje dejavnosti, saj v tem času tudi odpadki ne nastajajo.

Za storitve, opravljene v mesecu marcu, položnice so ali še bodo prišle na vaše naslove v teh dneh, bodo gospodarske subjekte, katerih izvajanje dejavnosti je bilo onemogočeno z vidika zgoraj omenjenega odloka, obravnavali individualno.

Kaj morate storiti, če želite gospodarski subjekt  začasno odjaviti iz odvoza komunalnih odpadkov?

Na elektronski naslov [email protected] čim prej oz. najkasneje do 17. 4. 2020 pošljite kratko obrazložitev vašega stanja, predvsem kakšno dejavnost opravljate. V odgovor vam bodo poslali potrdilo o začasni odjavi, ki bo veljalo do preklica epidemije oz. do preklica odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga ter storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.

Po preklicu odloka pa bodo storitve izvajanja gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki samodejno začeli ponovno obračunavati skladno z veljavnimi ceniki.

Izjeme
Če so na naslovu gospodarskega subjekta tudi stalno ali začasno prijavljene osebe in niso posebej vključene v odvoz odpadkov, oprostitev plačila ni možna (primer: s. p. na domačem naslovu).

SIFA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});