Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Sneženje povzroča težave! Poglejte kako hudo je ponekod po Sloveniji

sneženje
Vir: Pixabay

Celotno državo je v dopoldanskih urah zajelo sneženje, zimske razmere vladajo tudi na cestah.

Sneženja povzroča težave ne cestah

Prometnoinformacijski center ob tem opozarja vse voznike, da je, ne glede na datum, na vozilih obvezna zimska oprema. Zaradi zdrsa tovornega vozila in sneženja je zaprta vipavska hitra cesta od Vipave proti Razdrtem. Zaradi zastoja tovornih vozil je zaprta štajerska avtocesta pri Trojanah v smeri proti Ljubljani.

Zaradi sneženja je prišlo zdrsa tovornih vozil na primorski avtocesti nastajajo večkilometrski zastoji med Postojno in Razdrtim v smeri proti Kopru. Prav tako je med Jeprco in Mejo zaradi prometne nesreče cesta zaprta za ves promet, na cesti Kranj – Medvode pri Jeprci pa promet poteka izmenično enosmerno. Obvoz je urejen po vzporednih lokalnih cestah.

Najnovejše stanje:

Štajerska avtocesta je zaprta pri Trojanah proti Ljubljani zaradi zastoja tovornih vozil.

“Tovorna vozila se morajo na primorski avtocesti izločati iz prometa pred Vrhniko proti Kopru ter iz smeri Fernetičev in Kozine proti Ljubljani. Nekaj tovornjakov je z avtoceste zavilo na državne ceste, kjer ravno tako povzročajo težave”, je za STA povedal vodja vzdrževanja na CPK Andraž Vidmar. Tako so zaradi zdrsov tovornih vozil težave predvsem na cestah med Kozino in Starodom, na območju Postojne ter med Divačo in Razdrtim.

Vidmar je povedal še, da so imeli v pripravljenosti vse terenske ekipe za posipanje in pluženje cest, ki so lahko posredovale takoj ob prvih snežinkah. Trenutno je na terenu 15 plužnih skupin. Na Vipavskem promet ovira tudi močna burja.

Sneženje tudi pod Pohorjem:

PM

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
65%
7.2km/h
0%
13°C
14°
12°
12°
Thu
10°
Fri
8°
Sat
7°
Sun
2°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.