So si na RTV, incident med shodom upokojencev, preprosto izmislili?

zajem slike, e-maribor.si

Na RTV je včeraj završalo. Nekdo od upokojencev na včerajšnjem shodu naj bi napadel novinarko, zbil na tla telefon, izpulil službeno kartico in jo zmerjal. Vsaj tako je zapisala večina levičarskih medijev.

Eden izmed protestnikov se je znesel nad novinarko multimedijskega centra (MMC), ki je pred poslopjem RTV Slovenija spremljala prihod Pavla Ruparja. Koordinacija novinarskih sindikatov RTV Slovenija je v sporočilu za javnost zapisala, da je protestnik novinarki zagrozil, da ji bo z dežnikom iz rok zbil telefon, nato pa ji je izpulil službeno kartico in jo zmerjal, da je “gnoj” in “rdeča drhal”. Tako strumno so dogajanje kot papige ponavljali levi mediji, med njimi tudi dva mariborska, Večer in Lokalec.

A glede na dogajanje pred RTV, katerega je v celoti posnela tudi ekipa portala e-maribor.si, incidenta, še manj pa kakšnega napada na novinarko nismo zaznali. Je možno, da so si na RTV preprosto incident izmislili? Domnevna oškodovana novinarka Larisa Daugul, na svojem twitter profilu prav tako ni objavila posnetka incidenta. 

Je bila pa pridna in zelo dejavna, kar med svojim službenim časom, glavna stavkajoča novinarka Helena Milinković, torej tista novinarka, ki je lani decembra, direktorje na RTV označila za pse, ki jih mora gospodar odpoklicati. Milinkovičeva je iz drugega nadstropja RTV hiše vneto snemala dogajanje in to kar z dvema telefonoma, bila pa je v kontaktu še s kom, saj je v ušesih imela tudi slušalko. A glej ga zlomka, novinarka, ki ljudi rada primerja z živalmi, domnevnega incidenta ni posnela. Lahko le špekuliramo, da pa je bila Milkovićeva povezana s kom pred stavo RTV, da zaneti spor? 

Helena Milinković, slika e-maribor.si

Z vprašanji o domnevnem incidentu smo se obrnili tui na PU Ljubljana, saj nas je zanimalo do kakšnega incidenta je prišlo in ali so policisti komu napisali globo, ali koga celo vklenili. Na odgovore še čakamo.

Imamo torej incident, ki ga ni nihče posnel in triado levih medijev, ki kot papige ponavljajo, da se je zgodil incident.  Kaj se je pred RTV zares dogajalo, si lahko ogledate v spodnjem videu, saj je dogajanje posnela naša ekipa.

Domnevna oškodovana novinarka Larisa Daugul, pa je na twitterju objavila le ta posnetek, kjer pa ni zaznati nobenega incidenta:

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Weather widget You need to fill API key to Customize > General > Extra Options > Weather API Key to get this widget work.

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.