So volitve sploh veljavne? Glasovnice kar brez žiga?

Po volitvah

Ob vse večjih indicih o ukradenih volitvah, ki jih je Milan Kučan iz Murgel označil kot poslednjo bitko, se pojavljajo v javnosti številne nepravilnosti in goljufanja z glasovnicami.

Nežigosane glasovnice so bile neveljavne?

Na plano prihaja vse več indicev, da so bile letošnje parlamentarne volitve ukradene, zlagane in zrežirane le za enega človeka in eno stranko. Piše portal Dosje, Mojce Vočko. Na volišču v volilnem okraju 4003 v volilni enoti 4000 (v osnovni šoli Brinje) je volilni odbor ob oddanih 594 glasovnicah naštepal neverjetnih 889 glasov, kar je povsem nemogoče. Ena glasovnica – en glas. Povedano drugače: 592 veljavnim glasovnicam je nedopustno primaknjenih točno 297 glasov, kolikor jih je zapisanih ob Golobovi “Svobodi”.

Tudi v evidenci Državne volilne komisije smo priča potvorjenim ali goljufivim rezultatom. Primer: uradno v volilnem okraju Slovenska Bistrica 7002 ni bilo niti enega glasu za DOM,a v resnici je tam za DOM glasoval najmanj Marko Fratnik, piše Mojca Vočko v portalu Dosje.

Kar nekaj glasovnic na volišču je bilo na primer brez žiga, nekaj glasovnic je imelo originalni žig, nekaj skopiranega, na nekaj glasovnicah, pa sta bila kar dva žiga.

Pa še ta zanimivost. Na DVK in RTV očitno vidijo v prihodnost

Volilni odbori na voliščih namreč upoštevajo le URADNE IN ŽIGOSANE glasovnice. Če ste dobili nežigosano glasovnico, je bila le-ta neveljavna. Je torej možno da je kar 10.000 Slovencev nepismenih ali pa je bilo to število nežigosanih glasovnic?

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
49%
4.1km/h
40%
14°C
14°
11°
12°
Sun
5°
Mon
6°
Tue
8°
Wed
8°
Thu

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.