Socialni demokrati, Golobu zagrozili z izhodom iz koalicije.

fajon sd
stranka SD, Slika: Nova24TV

Socialni demokrati (SD), ki so komaj ujeli vlak v Bruselj z samo enim poslancem, pa še to z nosilcem liste Nemcem, so očitno prišli k pameti. Zagrozili so celo z odhodom iz koalicije.


Koalicijska SD po razpletu nedeljskih evropskih volitev svari Roberta Goloba in lastno koalicijo. “Gre za resno opozorilo volivcev. Igric in obljub mora biti konec, sicer nas ne bo več,” je po izvolitvi v Bruselj oster podpredsednik stranke Matjaž Nemec

Socialne demokrate še vedno razjeda afera sodna stavba in njihove obljube o zdravstveni politiki, ki jih sedaj, ko so v vladi nikjer, še posebej na področju zdravstva ne. V stranki SD so se ob volilnem porazu začeli zavedati, da če bodo  v koaliciji samo držali “štango” Gibanju Svoboda, ji čez dve leti ne bo nikjer več.

V užaljenem Gibanju Svoboda pravijo da v partnerskem odnosu, v odnosu med koalicijskimi strankami ne gre javno kritizirati ostalih koalicijskih partnerjev, pač pa si take stvari povedo na štiri oči. Ali po domače, imamo sami dovolj poslancev, tako, da bi koalicija zmogla tudi brez Socialnih demokratov?

VREME

Maribor
oblačno
67%
1.5km/h
100%
28°C
30°
27°
28°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
21°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.