Socialni demokrati, sovražniki kristjanov?

Božični prazniki so mimo, a še vedno odmeva sovražno voščilo, ki si ga je privoščil državni sekretar na ministrstvu za šolstvo Jernej Štromajer, ki je kristjane primerjal z umazanimi živalmi. Tako on, kot (njegov šef) minister za šolstvo pa prihajata iz stranke Socialnih demokratov.

Ministri SD z mišljenjem iz prejšnjega režima

Dvojec Štromajer- Pikalo sta na ministrstvu za izobraževanje dokaz, da je radikalni del postkomunistov pri SD ostal na ravni revolucionarnega gesla Kultura in prosveta, to naša bo osveta, piše portal Reporter.

Nizkotno in sovražno se obnaša državni sekretar Jernej Štromejer. Sovražno do drugače mislečih ljudi, do tistih, do verujočih in neverujočih, do ljudi, ki spoštujejo svoje krščanske vrednote. Zanj so »razredni sovražnik« kristjani in ne muslimani. Pri slovenskih katoličanih Štromajer dobro ve, da lahko provocira, kolikor hoče, ne bo se mu skrivil las na glavi. Menda je bil v mladih letih celo ministrant. Ravno njegove besede, da »ni želel nikogar užaliti« pričajo, da gre za osebnostno podhranjenega človeka, ki ga je zaradi politične matematike naplavilo na položaj, ki mu ni kos. Gre za še en dokaz, da doktorat nikakor nujno ne izključuje primitivizma.

Minister Jernej pa nič?

Minister za izobraževanje Jernej Pikalo, kateri prav tako prihaja iz stranke Socialnih demokratov, se je na zapis državnega sekretarja odzval z besedami, da je lahko ta izjava izven (filmskega) konteksta neprimerna in žaljiva. Ter, da se je s Štromajerjevem o nedostojnem tvitu že pogovoril. To je vse? Očitno tudi sam ne praznuje božiča in ni kristjan? A minister ni primitiven, in kot piše portal Reporter, je pa pokvarjen do obisti. In do slovenskih katoličanov odkrito sovražen. To je izkazal z zlobnim izigravanjem odločbe ustavnega sodišča o financiranju javnih programov v zasebnih osnovnih šolah. Vedno s ciničnim nasmehom.

In kaj pravita na to predsednik Socialnih demokratov Dejan Židan, ali pa predsednik Borut Pahor, ki prav tako prihaja iz kvote Socialnih demokratov? Od prvega po vsej verjetnosti ne bomo slišali ničesar, ker je verjetno sam enekega mnenja, kot Prikalo, od drugega pa, no, na dnevu praznika samostojnosti in enotnosti je govoril nekaj o politikih, ki razdvajajo ljudi. Pikalo in Štromajer, je s tem mislil vaju?

vir: Reporter

MG

 

 

VREME

Maribor
dež
95%
2.1km/h
100%
19°C
20°
19°
18°
Sat
16°
Sun
19°
Mon
19°
Tue
18°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.