predsednik demokrati
slika Nova24TV

Ko poslušaš Socialne demokrate jih včasih res ne razumeš. Kalkulacija pa je tista, ki jo Socialni demokrati edini razumejo.

Socialni demokrati se spet sprenevedajo

DZ bo danes na predlog koalicije odločal o razrešitvi predsednika DZ Igorja Zorčiča, ki je pretekli teden zapustil koalicijsko SMC. Če bo razrešen, za kar je na tajnem glasovanju potrebnih najmanj 46 poslanskih glasov, je verjetno že danes pričakovati tudi predlog za izvolitev vodje poslancev NSi Jožefa Horvata za novega predsednika DZ.

A Socialni demokrati, ki so eni tistih, ki si zelo močno želijo biti na oblasti, tako kot so bili še iz časa komunizma, si danes zamenjave na čelu predsednika Državnega zbora ne želijo. Njihov poslanski prvak Matjaž Han namreč predlaga, da se med “zaprtjem države” prekine proces menjave predsednika Državnega zbora. No zanimivo pa je, da zamenjave med tem časom Socialne demokrate skrbijo, ni pa jih skrbela konstruktivna nezaupnica in 4 interpalacije, vse v času epidemije in povečanja okužb.

Kot je zapisal Mirko Mayer s Planet TV: “Ob nezaupnici vlade (15.2.) je bilo v bolnišnicah 212 Covid bolnikov več kot danes, 24 več na intenzivni negi. Če Vlada ne bi imela 46 glasov za izvolitev Jožefa Horvata, bi bili Socialni demokrati  prvi, ki bi vztrajali na glasovanju”

PM