Sodišče pritrdilo v korist Đokovića, a naj bi ga ponovno aretirali?

Novak Đoković, slika Wikipedija
Sodišče pritrdilo v korist Đokovića, a bi naj ga ponovno aretirali

Anthony Kelly, sodnik zveznega avstralskega sodišča, je odločil v korist Novaka Đokovića in za izpustitev prvega igralca sveta odredil 30 minut. A zgodil se je preobrat.

Đokovića ponovno aretirali

Anticepilec Đoković, ki so mu Avstralske oblasti prepovedale vstop v državo, ker ne izpolnjuje pogojev PC, bi mora biti danes izpuščen. A ne bo šlo tako zlahka. Športna in svetovna javnost je na nogah, potem ko je glavni sodnik Anthony Kelly na zveznem sodišču odločil v korist Novaka Đokovića. Zmaga še vseeno ni dokončna, a vse bolj verjetno se zdi, do bo 34-letni Beograjčan lahko zaigral na OP Avstralije in tako napadal še deseto lovoriko na prestižnem turnirju.

A Avstralski zakoni niso balkanski. Tu vlada red. In če se po Srbiji Đoković lahko sprehaja brez maske in okužen, v Avstraliji tega ne more početi. Po avstralskih zakonih je odločitev zveznega ministra nad vsem. Ta namreč lahko razveljavi vsako odločitev. Tudi tisto, ki jo sprejme določena zvezna država. Če Alex Hawke, minister za migracije, odloči, da mora 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam zapustiti državo, jo mora vsakem primeru. Ne glede na to, da je Nole dobil sodno bitko.

Pristojni minister Alex Hawke se je po najnovejših vesteh, očitno vseeno odločil, da razveljavi odločitev sodnika, tako, da naj bi Đoković ostal v pridržanju!

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
73%
2.6km/h
100%
0°C
3°
-3°
1°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue
-1°
Wed
2°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA