Sodniki na okopih. Ker je Golob pojedel obljubo sodniki besni?

ustavno sodišče sodnico
sodniško kladivo

V zadnjih dneh se vrstijo protestne izjave iz sodstva, kjer so vse bolj hudi, ker je premier Robert Golob pojedel obljubo, da jim bo že za januar povišal plače za šesto evrov. 


Se obeta stavka sodnikov? Začele so se namreč  protestne izjave, da jih je Golob naplahtal, to so objavili v sodniškem društvu, ki združuje 600 sodnikov, v sodnem svetu, pa tudi na vrhovnem sodišču, ki ga od srede februarja vodi novi šef Miodrag Đorđević

Sodniki tako zahtevajo konkretna dejanja premiera. Tako so to napovedali v sodnem svetu:

Poleg tega so že 1. aprila sodniki zapisali:  “Želimo jasno sporočiti, da se s sodniki preprosto tako ne ravna.” In še, da so se sodniki začeli angažirati »tudi izven naše organizacije, kar utegne povzročiti zaskrbljujoče kaotično stanje«.

Seveda se pri tem lahko vprašamo, kaj bi enostransko povišanje plač sodnikom lahko pomenilo? Zakaj bi država plače povišala le funkcionarjem ene od vej oblasti, torej sodnikom? In dodatno še tožilcem, ki niti niso posebna veja oblasti? Zakaj ne bi hkrati tudi funkcionarjem drugih vej oblasti, torej predsednici republike, ministrom, poslancem, računskim sodnikom, ustavnim sodnikom povišali plač, če bi jih že morali? 

No na takšna in podobna vprašanje bi moral odgovoriti Golob, a očitno ne zna. Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan pa je raje tiho?

VREME

Maribor
rahel dež
86%
0.5km/h
100%
7°C
9°
6°
6°
Thu
3°
Fri
5°
Sat
9°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.