slika: Wikipedia

Tina Maze velja za najboljšo slovensko smučarko, ki je prav v Mariboru končala svojo bogato smučarsko kariero. A zasebnosti nikoli ni hotela preveč razkriti.

Kaj je Tina najbolj zamerila Smučarski zvezi?

Še vedno jim zameri, da niso imeli posluha za njene zdravstvene težave: ”Tega ne sprejmem, zelo sem razočarana nad njihovim početjem. Moje težave zanje niso bile vredne statusa poškodovanke, zaradi česar v Mariboru nisem imela številke med najboljšimi sedmimi, ampak 34. Zanje tumor ni resna stvar, trije šivi na kolenu pa! Potem se je začelo z dresom in domačo smučarsko zvezo. Oboji so mi obrnili hrbet na nesprejemljiv način.”

Tina je za intervju v Delu povedala, da je to sedaj zanjo že preteklost, a zamera še vedno ostaja. ”Imela sem miom, benigni tumor, resno stvar. Na FIS pa so mislili, da eno leto hodim okrog z Eurosportom in se zabavam, da nočem več smučati, ampak se imeti fino.”

“Dobila bi status poškodovanke, če bi bila noseča. Dokler ne zanosiš, pa ti očitno ne pripada. Bila sem v procesu zanositve. Bodimo realni, ženske imajo velike težave s tem, ni samoumevno, da zanosiš. Zdravniki so mi predpisali počitek. Potem sem morala na operacijo,” je povedala Tina.

Na koncu je razkrila, da si je leto dni premora vzela prav zaradi tega, da je lahko v miru rešila vse stvari. Zdravstvenih težav ni medijsko izpostavljala, ker je bilo zanjo to zelo občutljivo obdobje.

Veseli smo, da se je na koncu zgodba srečno razpletla. Tini pa želimo veliko uspehov , predvsem pa zdravja, tudi v prihodnje!
VIR: Viralko
MG