SOVA pravi, da sta Bobnarjeva in Lindav razkrila tajne podatke? A ne pravi, da sta se zlagala.

Prav zanimivo. Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (SOVA) je komisiji državnega zbora, ki preiskuje domnevno nedopustno politično vmešavanje v delo policije, sporočila, da sta nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar in nekdanji šef policije Boštjan Lindav na zaslišanju na zaprtem delu seje konec oktobra razkrila tajni podatek. A nikjer ne pravi, da sta se zlagala.


23. oktobra sta pred komisijo stopila nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar in nekdanji šef policije Boštjan Lindav. Pričala sta tudi na zaprtem delu seje, kjer naj bi spregovorila o tem, da je preložitev aretacije ruskih vohunov s prvotno načrtovanega datuma (28. november lani) na 5. december lani zahteval premier Robert Golob. SOVA pravi, da je bil to tajni podatek, a nikjer ne pravi, da podatek ne drži.

Če je temu tako, potem se je Robert Golob res vmešaval v delo obveščevalnih služb, pri čemer bi lahko šlo za prekoračitev pooblastil, če ne celo za kaznivo dejanje predsednika vlade?

Kot je navedel Reporter naj bi Sova pred dvema tednoma zaradi suma izdaje tajnih podatkov na državno tožilstvo vložila kazensko ovadbo zoper nekdanjo ministrico za notranje zadeve Bobnar in nekdanjega v. d. generalnega direktorja policije Lindava, A glavni krivec pri tem je zagotovo Robert Golob?

vir: N1

VREME

Maribor
oblačno
69%
0.5km/h
100%
9°C
11°
7°
8°
Thu
2°
Fri
5°
Sat
9°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.