Če je kdo morda mislil, da se bo po zadnji seji sveta SMC (30. decembra) in njihovi uradni zavrnitvi Karla Erjavca za mandatarja omrežje, ki obvladuje koalicijo Kul, vendarle nekoliko ohladilo za ta projekt, se je debelo motil, piše Požareport.

Veliki pritiski na poslance SMC

Erjavec si očitno zelo želi mesto predsednika vlada, saj je v bistvu sedaj nezaposlan. koaliciji KUL, pa je praktično vseeno kdo je predsednik vlade, samo da to ni Janez Janša. Nova taktika Erjavca je vnovičen pritisk na poslance SMC.

Dobesedno peklenski pritisk (medijski in zakulisni) na poslance (ne stranko!) SMC, do konca, naj – za božjo voljo – klonejo in pri tajnem glasovanju ob konstruktivni nezaupnici dajo glas za Erjavca. Pri čemer so arhitekti Kula najbolj besni na Igorja Zorčiča, predsednika državnega zbora in drugega človeka SMC, saj so računali, da jim bo h Kulu pripeljal šest (od osmih) poslancev SMC, torej praktično celotno stranko, in zato z njim že nekaj časa medijsko obračunavajo ter ga poskušajo diskreditirati.

Je pa še veliko vprašanje, ali bo Erjavec tvegal konstruktivno nezaupnico tudi v primeru, da mu poslanci Desusa pred vložitvijo nezaupnice ne bodo prispevali vseh štirih podpisov, torej vsi, razen Roberta Polnarja. Hja, kaj naj v tem primeru stori Karl Erjavec. – Milan M. Cvikl je (menda) v igri za mandatarja menda že out.

Nenehno nabijanje in pritiski nad poslance SMC se bodo verjetno nadaljevali. Tako si pač KUL predstavlja demokracijo.

GM