slika: instagram

Neverjetno a resnično. V času, ko se Slovenija spopada s koronavirusaom, ko številke obolelih in mrtvih naraščajo, se je spet znašel Marko Potrč, zanikovalec koronavirusa, da slovenski javnosti predstavi svoje nebuloze!

POTRČEVE NEUMNOSTI SPET NA DRUŽBENIH OMREŽJIH

“Strokovnjak” Marko Potrč, ki med drugim rad razkazuje svoje telo, se je spet odločil, da Sloveniji predstavi nove poglede na koronavirus. Vse lepo in prav, če bi bil Potrč neki zdravstveni strokovnjak, ali vsaj zdravnik. V bistvu pa je nakladalec “nebuloz”. Marko Potrč sporoča, da koronavirus ni kuga ali ebola. A Potrč pozabi omeniti, da je za ebolo in kugo cepivo že na voljo, kar pa ne velja za koronavirus. Želi si, da bi lahko starejše obvarovali, ostali pa živeli z virusom, kot smo živeli pred njim, vendar temeljni problem ostaja pri hitrem prenosu virusa, tudi na starejše ljudi, za katere pa je lahko virus usoden. Ob takšni razširjenosti virusa, kot jo imamo sedaj je skoraj nemogoče zavarovati starejše, saj je virus že postal preveč razširjen,pravi kardiolog Marko Noč.

Marko Noč: “Slovenski zdravstveni sistem veliko bolj podhranjen od katerega koli zahodnega. Zaradi povečanega števila okužb, stroka pričakuje naval v bolnišnicah, direktor UKC Ljubljana pa pričakuje celo izredno stanje.” Potrč v videu pravi, da ob apokaliptičnih napovedih okužb ne smemo pozabiti, da velika večina virus preboli brez omembe vrednih težav, porast okužb pa je nekaj popolnoma normalnega v tem času. Tovrsten porast respiratornih virusov se zgodi vsako leto, a po besedah stroke se koronavirus širi veliko hitreje od ostalih virusov. Težava pri koronavirusu je ta, da se izjemno hitro širi, če primerjamo to z gripo, je epidemija gripa prišla veliko kasneje, kot je letos poraslo število okužb s koronavirusom,” je še obrazložil Noč.

Potrč trdi, da maske ne morejo popolnoma ustaviti virusa in s tem dejansko podpira nenošenje mask. Res je, da maske virusa ne morejo popolnoma zaustaviti, lahko pa ga v veliki meri omejimo. Maske so tako zaščita, da ne okužimo drugih in da drugi ne okužijo nas. 

Potrčevega videa zanalašč nismo uvrstili v ta članek, saj nebi radi, da vas zavede in nebi radi da vam ob njem postane slabo. Dragi Slovenci in Slovenke, upoštevajte pravila stroke, upoštevajte navodila zdravstvenih delavcev. Uporabljajte zaščitna maske, razkužujte si roke in če je le mogoče ostajajte doma. Samo tako bomo lahko zajezili virus in čez nekaj časa spet normalno zaživeli.

Ker pa je Potrč tak zdravstveni strokovnjak, bi lahko odšel, za zdravstvenega ministra v vlado ustavnega loka. No to je seveda le šala, saj imamo v Sloveniji dovolj umirajočih ljudi.

MG