Spletke Marjana Šarca. Kdo je vohunil za poslanci?

burkež marjan šarec
Serpentinšek, slika twitter

V zadnjih dneh močno odmevajo razkritja, da je Marjan Šarec v vlogi predsednika vlade skupaj s pomagači državo poskušal spremeniti v policijsko državo, kot je to v teh dneh opozoril Jožef Horvat, vodja poslanske skupine NSi.

Šarec s pomagači vohunil za poslanci?

Levi mediji želijo to pomesti kar pod preprogo. Šarec pa se spreneveda. Jožef Horvat je že v četrtek in nato v petek razkril, da je policijo zaprosil za vpogled v njegovo osebno mapo (datoteko) in ugotovil, da je bilo od novembra do maja 2020 v to vpogledano 22-krat. Za evidenco vpogledov so zaprosili tudi ostali poslanci, nekateri še čakajo na podatke, Aleksander Reberšek (NSi) pa je te že dobil. S Horvatom sta ugotovila zanimive časovne korelacije. Eden od vpogledov v Reberškovo mapo je bil opravljen točno 35 sekund za vpogledom v Horvatovo mapi. Pri njem so zabeleženi vpogledi tudi z ministrstva za obrambo (takrat ga je vodil Karl Erjavec) in ministrstva za notranje zadeve (vodil ga je Boštjan Poklukar). Tudi ta vpogleda so bila v času pred nastankom nove vlade pod vodstvom Janeza Janše. Reberšek se je zato vprašal: “Zgolj naključje ali načrt za politično diskreditacijo?” Največ vpogledov je bilo v obeh primerih v nočnem času, piše SIOL

Število vpogledov je šokantno?

Z novo vlado je bila Bobnarjeva zamenjala že na prvi seji 13. marca 2020, zdajšnji notranji minister Aleš Hojs pa je te dni na Twitterju zapisal, da je število vpogledov, o katerih govorijo nekateri poslanci, šokantno. Že pred tem so se v delu javnosti, ne samo med najvišjimi politiki, poslanci in podobno, pojavljali sumi o nenavadnem obnašanju ministra Poklukarja, Šarca in tudi Bobnarjeve, ko so prihajali v stik s posamezniki tudi na nižjih ravneh, s prebivalstvom. Zdaj je jasno, da so si pred vsakimi tovrstnimi stiki najverjetneje nepooblaščeno in nezakonito ogledovali posamezne osebne kartoteke na policiji, s katerimi so nato prihajali v stik.

“Odgovore na vsa ta ta vprašanja ima lahko le predsednik prejšnje vlade Šarec. Očitki, ki jih danes dobivamo, da smo mi tista koalicija, ki vzpostavlja policijsko državo, ne držijo. Nasprotno – policijsko državo so po tem sodeč vzpostavljali Šarec in njegovi pomagači,“pravi Horvat.

Vse vohunske afere, ki jih je za Marjana Šarca aktivno sproduciral Damir Črnčec, so se, do sedaj vedno obrnile proti Šarcu. A sprenevedanje obeh glavnih akterjev je nizkotno dejanje vredno vsake obsodbe!


VREME

Maribor
delno oblačno
85%
1km/h
28%
19°C
21°
18°
20°
Sat
17°
Sun
16°
Mon
16°
Tue
16°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.