Spletna stran Partis ne deluje več! Umrl je njen lastnik!

splatna stran partis
splatna stran partis

Po dolgih letih se končuje zgodba spletne strani Partis, ki je bila nekakšna zbirka piratskih in drugih datotek. Zgodba spletne strani se je končala s smrtjo lastnika domene in glavnega programerja.

Razlog za konec zgodbe ene bolj priljubljenih slovenskih spletnih strani je smrt lastnika domene in glavnega programerja, je zapisala ekipa Partisa na Facebooku.

“Nekoč se vsaka zgodba, skupaj z vzponi in padci, konča, in kot kaže, se bo tako zapečatila tudi usoda portala Partis.si. Čeprav so nas ločili kilometri in državne meje, smo bili povezani v skrbi za največji in najbolj priljubljen slovenski p2p portal in obenem skozi dolga leta tudi eno izmed najbolj obiskanih spletnih strani v Sloveniji nasploh,” so zapisali.

Dodali so, da so pretresljivo novico o smrti lastnika in glavnega programerja dobili pred enim tednom, družini in prijateljem pa so izrekli iskreno sožalje.

Domena partis.si je bila ustvarjena leta 2006. Spletna zbirka piratskih vsebin, med katerimi so bili najštevilčnejši piratski filmi, računalniške igre, TV-serije in glasba, je imela v zadnjih letih številne težave. Te so se začele po požaru v podatkovnem centru OCHCloud v Franciji v začetku leta 2021, ko stran več kot tri mesece ni bila dosegljiva. Pri omenjenem ponudniku je imel Partis najete svoje strežnike. Ob tem stran marca leta 2021 nekaj časa ni bila dosegljiva tudi zaradi poteka domene, saj jo je lastnik pozabil podaljšati.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.