NIJZ

Posamezne skupine v državi so očitno sklenile, da bi raje kot v Sloveniji živeli v Butalah. V soboto namreč so poštne predalnike po državi preplavili pozivi k ukinitvi Nacionalnega inštututa za javno zdravje (NIJZ), piše portal Škandal24.

Poziv k ukinitvi NIJZ

Kaj je sploh NIJZ? Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je osrednja nacionalna ustanova, katere glavni namen je proučevanje, varovanje in zviševanje ravni zdravja prebivalstva Republike Slovenije s pomočjo ozaveščanja prebivalstva in drugih preventivnih ukrepov. Poleg osrednje vloge v dejavnosti javnega zdravja v Sloveniji se NIJZ aktivno vključuje tudi v mednarodne projekte, ki pokrivajo različna področja zdravja in splošnih javnozdravstvenih problemov prebivalstva. NIJZ predstavlja tudi ekspertno raven za podporo odločitvam, ki jih sprejema država na nacionalnem in lokalnem nivoju in ki imajo posreden ali neposreden vpliv na zdravje.

A potem se najde poziv, ki ga usmerjajo t.i. “covid idioti”, ki so za ukinitev take inštitucje, zakaj? Tako so zapisali: “Zaposleni na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje ste nas, državljanke in državljane, ki smo vam zaupali strokovno skrb za naše javno zdravje, pustili na cedilu. V epidemiji, ko bi najbolj potrebovali strokovne usmeritve, na katere bi se lahko zanesli, ste se vi zavili v molk in podredili vodenje epidemije politiki. Zato smo danes pred grozljivo realnostjo: V svetovnem vrhu po številu okužb in številu umrlih ter obenem v svetovnem vrhu po dolžini zaprtja šol, javnega življenja, omejitev na občine in policijske ure. Ta rezultat ni zgolj posledica politike, ampak tudi vaše neznosne tišine. Medel skupen odziv zaposlenih ste zmogli le ob rušenju bivšega v. d. direktorja. Potem pa ste se spet zavili v molk. Zato VAM kot vaši delodajalci sporočamo: TAKŠNEGA INŠTITUTA NE ŽELIMO IN NE POTREBUJEMO.”

Neumnosti brez primere, ki jo na družbenih omrežjih deli neki Jure Bračič, sicer res lahko kdo nasede, a Slovenci so večkrat dokazali, da so pametni ljudje in da takim nedorečenim osebkom ne nasedajo. Smo pa pri listanju profila tega Bračiča naleteli tudi na opozorilo, da gre za prevaranta, ki naivnežem pobira denar z lažnim profilom prek Western Uniona. Gre torej za še enega “poštenega” levičarskega covid “idiota”?

PM