slika: SIOL

Socialni demokrati, najbolj glasni zagovorniki sociale in pravičnosti. In kako to, da so ravno oni najbolj glasni zagovorniki protestov, ki so se in se še dogajajo v času koronavirusa?

Beda veljakov Socialnih demokratov v času koronavirusa

Židan eden med najbolj glasnimi politiki ob izbruhu afere o netransparentni nabavi mask in je k odstopu pozval kar celotno Janševo vlado z razlago, da vlada nima več potrebnega zaupanja javnosti. No, nista minila niti dobra dva tedna, ko so mediji Židana ujeli s prsti v marmeladi, kako je tudi on posredoval pri poslih z maskami. Piše Maja Sunčič v kolumni. Židan je kljub razkritju, meni nič, tebi nič vehementno tvital: »Nisem posredoval pri nabavi mask.«

In ta Židanova stranka napoveduje podporo pri interpelaciji zoper ministra Zdravka Počivavška? To je res politična hinavščina SD na kvadrat! Če kličeta glede mask Lojze Peterle ali Marjan Podobnik, je to za SD škandal vseh škandalov, ko pa kliče Židan, je to »business as usual«.

Samooklicana varuhinja medijev Tanja Fajon

Tu je še Tanje Fajon, samooklicana varuhinja medijske avtonomije. Ista Fajonova je v SD prišla neposredno z RTV Slovenija kot ideološka izpostava levice, zdaj pa protestira proti vladni depeši na Svet Evrope in moralizira o ugledu in časti novinarskega poklica, ki ga je s političnim angažiranjem sama poteptala. Piše v kolumni Maja Sunčič. Ob vsem tem se zdi našim levičarjem iz SD na čelu s Fajonovo samoumevno, da je RTV Slovenija, ki jo financiramo vsi s prisilnim prispevkom, predvsem politična izpostava levice, Kučana in vseh tistih, ki so povezani z njihovo ideologijo.

Dr. “umazanih živali” Štromajer ogrožal zdravje ljudi 

Da je v času koronakrize Židanova SD povsem izgubila kompas, kaže tudi njen vplivni politik in nedavni državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje Jernej Štromajer, ki je javno najbolj znan po ogabnem tviteraškem izpadu in sovražnem govoru par excellence: »Vesel božič, umazane živali.« No, Štromajer je na nedavnem kolesarskem protestnem shodu proti Janševi vladi znova presegel samega sebe, ko je po javno objavljeni fotografiji kršil pravila minimalnega družbenega distanciranja. S takšnim ravnanjem je kot politik SD širši javnosti jasno sporočal: ne spoštujte omejevalnih ukrepov, širite nevarno bolezen in ogrožajte življenja ljudi!

Matjaž Nemec – Nitka največji socialdemokratski priliznjenec

V času korona krize je svoj pravi hinavski obraz pokazal tudi poslanec SD Matjaž Nemec, ki se v svoji hiperaktivni tviteraški mrzlici prilizuje vsem povprek. Tako je ta teden ob protivladnih protestih »Narave ne damo« pobesnelo tvital »Žalostni dan za naravo« in »Več sto protestnikov pred parlamentom stopilo v bran okolju«. Isti Nemec, ki se skupaj s SD samorazglaša za velikega ekološkega aktivista in zagovornika zelene politike, molči kot miš o aferi TEŠ 6, s katero so povezani številni politični vplivneži iz SD in velja za ena od največjih ekoloških bomb v Sloveniji. Ta isti Nemec se je pritoževal, ker v času epidemije, katera je bila v največji razsežnosti, ni mogel za svojo kosilnico kupiti nitke.

V Židanovi stranki do neba pumpajo protivladne ekološke demonstracije, hkrati so sami leglo ene največji ekološkim bomb v Sloveniji – Teš 6. Človek se po vsem tem upravičeno vpraša, kdo na tem svetu sploh še podpira Židanovo SD, ki se norčuje iz javnosti in volivcem kaže osle? Je v kolumni zapisala Maja Sunčič.

Več si lahko preberete TUKAJ

MG