Kaj malo je verjetno, da se bo užaljeni Šarec,radikalna Levica in komunistični SD premaknil in naredil nekaj dobrega za Slovenijo.

Sodelovanje napovedujeta SNS in SAB

Vladna koalicija je ponudila širše sodelovanje za politične odločitve v državi in s tem želela pritegniti tudi opozicijske stranke, da bi lahko sooblikovale politiko že med pripravljanjem načrtovanih ukrepov, kar je bila praksa predvsem prve Janševe vlade. S tem je tudi aktualna koalicija pokazala dobro voljo in voljo po vključevanju vseh in sodelovanju. Žal niso vse stranke pripravljene sodelovati, ampak očitno že naprej izvajati vlogo predvsem nagajanja.

Večina opozicijskih strank zavrača podpis sporazuma o sodelovanju, ki ga je ponudila koalicija. Podpis napovedujejo v SNS, v SAB so na to pripravljeni pogojno oz. vlado pozivajo k podpori njihovim predlogom. Medtem pa v LMŠ, SD in Levici ponudbo zavračajo, kritizirajo dejanja premierja Janeza Janše in izpostavljajo potrebno spoštovanje.

“Za sodelovanje in pripravo dobrih zakonskih rešitev so potrebni spoštovanje, zaupanje in znanje, česar pa pri Janši in njegovi vladi ni, zato v LMŠ ne bomo podpisali sporazuma,” je danes ocenil vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubovič. Bodo pa, napoveduje, še vedno sodelovali pri vsebinskih spremembah in dopolnitvah zakonodaje ali drugih strukturnih reformah. A Šarec, kot Šarec, veliko zarečenega kruha je že pojedel. Upajmo le, da bo svojo užaljenost kronal tudi na naslednjih volitvah in se ne bo uvrstil v Državni zbor. V teh časih namreč primanjkuje humoristov.

MG