slika: Nova24tv

Kandidatka takratne Združene liste socialnih demokratov (sedaj SD) za evropske volitve pod plazom obtožb o tihotapljenju ilegalnih migrantov molči. Se Socialni demokrati sprenevedajo?

Lidija Mavretič se z ljudmi stranke SD odlično razume?

Domnevno kriminalno ravnanje Lidije Mavretič, zaradi služenja z ljudmi v stiski pa odmeva tudi med članstvom Socialnih demokratov.

Pred dvema letoma je Lidija Mavretič z delegacijo Ministrstva RS za gospodarstvo kot ena najuspešnejših vinark v družbi Dejana Židana predstavljala Slovenijo na mednarodnem sejmu vina in žganih pijač v Hongkongu. Pregled poslovnega registra pa razkriva, da je Mavretičeva, ki je na listi Socialnih demokratov kandidirala za evropsko poslanko, med drugim poslovala tudi z velenjsko občino, ki jo že dolga leta vodi vplivni župan SD Bojan Kontič. Piše 24ur.

Mavretičeve se sedaj na veliko otepajo prav Socialni demokrati, češ, saj ni (več) naša in da s stranko nima nič skupnega. Tanja Fajon je za 24 ur poudarila, da osumljena že dolgo nima več resnega stika s SD. “V zadnjih letih ni aktivna. Vsaj 10, 15 let ni članica stranke, tudi ni nikoli zasedala nobene pomembne funkcije znotraj stranke.”  A očitno to ravno ne drži povsem? Kot smo lahko razbrali s tvita, naj bi Mavretičeva še lani z Dejanom Židanom odletela v Hongkong!

Manj težav z neposrednostjo ima strankin ilirskobistriški župan Emil Rojc, ki ima pri vprašanju migracij pogosto ločeno mnenje od svojih strankarskih kolegov. Služenje na račun ljudi, ki bežijo pred vojnami, je, kot pravi brez dlake na jeziku, “ne samo vojno dobičkarstvo, takšna dejanja bi lahko brez problema označili za fašizem”.

Tudi naslednji tvit, ki smo ga našli, govori o tem, da naj bi bila Lidija Mavretič označena v objavi za pripravo volilnega programa za državnozborske volitve, ki ima datum 10. 4. 2018?

Ilirskobistriški župan Emil Rojc  “Je dejanje, ki je protizakonito in je obsodbe vredno. In jaz upam, da bo država čim več takšnih ljudi zajela in jih tudi kaznovala.”

Toliko o tem, kakšna je povezava Lidije Mavretič s stranko Socialnih demokratov. Oziroma bolje rečeno, kakšne povezave Socialni demokrati nimajo z Lidijo Mavretič.

Torej, delamo “pizdarijo” skupaj, ko te odkrijejo pa pozabimo nate. Je to slogan iz nekih drugih časov?

M.G.