Sramota! Marjan Šarec in Luka Mesec bosta bojkotirala državno proslavo.

burkež marjan šarec
Serpentinšek, slika twitter

Kot bi se sramovala Slovenije. Dva voditelja strank, ki se jima ob 30-letnici nastanka naše države ne zdi vredno da prideta na osrednjo državno proslavo. To sta Marjan Šarec in Luka Mesec.


Šarca in Mesca ne bo na državno proslavo

Državna proslava ob 30-letnici slovenske države je največji državni dogodek, ki se bo zapisal v slovensko zgodovino. Ne le, da Slovenija praznuje okrogli rojstni dan. S tem dnem prevzema tudi predsedovanje Evropski uniji. In osrednja državna proslava je zato še toliko bolj pomembna.

Je pa to očitno nekaj nepredstavljivega za nekdanjega vaškega “burkeža” Marjana Šarca, kateremu je uspelo postati celo predsednik vlade, a je predčasno vrgel puško v koruzo. Verjetno se počuti užaljenega še sedaj in verjetno ponoči še vedno sanja, kako on prevzema predsedovanje Evropski uniji in kako mu ploska množica. Še dlje, kot Šarec pa je šel, kdo drugi, kot pa, prvak Levice Luka Mesec, kateremu se zdi bolj pomembno praznovati 9. maj, kot pa 26. junij. in se bo sramotno, udeležil raje protestov, kot pa državne proslave.

Tako pa je Marjan Šarec že lani bojkotiral državno proslavo in pomagal “širiti” virus med ljudi na Prešernovem trgu:

Prav diametralno nasprotno pa je o udeležitvi proslave dejala predsednica SD:  “Zame je Slovenija ponos,” je dejala Tanja Fajon, ki verjame, da je v državi velik potencial. Dodala je, da ji je žal, da je v državi tak razkol in tega si v državi ne želi. Poudarila je, da se ne strinja s trenutno smerjo, kamor gre Slovenija. “Je pa res, da je država ena sama in ne praznujemo praznika te vlade, ampak praznik države in tega nam nihče ne more vzeti,” je dejala Fajonova, ki se je odločila, da se proslave bo udeležila. Prav tako se bo proslave udeležila tudi Alenka Bratušek, ki očitno tudi na tak način rabi malce reklame, saj se njena stranka počasi utaplja.

Marjana Šarca na proslavi res ne bo nihče pogrešal, upajmo le, da ga bodo za to “državotvorno” gesto nagradili ob naslednjih volitvah tudi volivci, ki ga prav tako (upajmo) ne bodo pogrešali.

P.M.

 

 

VREME

Maribor
oblačno
75%
0.5km/h
100%
18°C
19°
16°
16°
Wed
14°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.