Sramota za Ljudmilo Novak. V tekmi za Evropo na listi NSi, na zadnjem mestu.

ljudmila novak
Ljudmila Novak in Milan Kučan

Izvršilni odbor Nove Slovenije (NSi), je potrdil kandidate, ki bodo kandidirali na evropskih volitvah. Prava sramota liste je Ljudmila Novak, ki je na listi za Evropski parlament napisana zadnja.


Ljudmila Novak je ena tistih Evropski poslancev, ki je v svojem mandatu na veliko šušmarila malo levo in malo desno. Njena vloga pri tem pa je bila, pomagati levi politični opciji, da premaga Janeza Janšo in se povzpne na prestol. In Ljudmili Novak je to tudi uspelo. A prihaja čas resnice. Evropske volitve so prav posebna prelomnica, kjer bodo v NSi pokazali, koliko jih je sploh (še) v hlačah.

V NSi so tako z Matejem Toninom, odločeni so, da bodo dobili najmanj enega poslanca, kar jim za zdaj nakazujejo tudi zadnje javnomnenjske raziskave, a do volitev je še dolga pot. Je pa vprašanje kaj se bo s stranko zgodilo, s stranko, če bodo na Evropskih volitvah dosegli slab rezultat?

Sicer je lista popolnjena s poslanci Nove Slovenije, kar ustreza predvsem Mateju Toninu, če mu bo uspelo prilesti v Evropo, kajti, če NSi, na naslednjih parlamentarnih volitvah ne prestopi praga parlamenta, ima Tonin še naprej vsaj dobro plačano službico in se bo spet lahko postavljal po Kamniku, kot se sedaj.

Na Listi, so poleg Tonina še predsednica podmladka Katja Berk Bevc, nato pa župan občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah in državni svetnik David Klobasa. Sledita dve kandidatki, in sicer občinska svetnica z Raven na Koroškem Mojca Erjavec in ljubljanska mestna svetnica Mojca Sojar. Pa poslanci Janez Cigler Kralj, Vida Čadonič Špelič in Jernej Vrtovec. Kot rečno, bo zadnja evropska poslanka Ljudmila Novak.

Na zadnjem mestu, bo torej Ljudmila Novak. No po prikazanem delu v Evropske parlamentu tja verjetno tudi spada?

VREME

Maribor
delno oblačno
58%
6.2km/h
40%
24°C
26°
22°
24°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
17°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.