Srbska balkanska “posla” na tribunah v Stožicah.

slika: zajem slike

Slovenija je včeraj v četrtem krogu lige narodov prišla do remija z 2:2 proti Srbiji, a v Stožicah doživela hud udarec. Številni srbski navijači, ki so po Balkansko navijali za goste, so povsem preglasili domače navijače in Nogometni zvezi Slovenije privoščili veliko klofuto. Piše portal N1.


Zakaj so pri Slovenski nogometni zvezi (SNZ) vztrajali, da se tekma med Slovenijo in Srbijo odvije v Ljubljani in ne v Mariboru, ni povsem jasno. Zagotovo pa bi bilo večje vzdušje zagotovo v mariborski prestolnici, saj meščani, za razliko od Ljubljane, živijo za nogomet. Tako pa je Nogometna zveza Slovenije na domači tekmi članske reprezentance končno dočakala poln stadion, a na žalost ne slovenskih, ampak srbskih navijačev, ki pa so s svojim navijanjem, ki nima zveze z nogometom, pokazali kam sodijo. Na Balkan in ne v Evropo.

Predvsem bode v oči dejstvo, da so na tribuni v Stožicah, svojo “kulturo” z nedostojnim navijanjem, izrazili številni Balkanci (stalno ali začasno živeči v Ljubljani), kjer smo lahko slišali vzklike o tem, da je Kosovo Srbija, poveličevanje Rusije in preostale nacionalistične domislice, ki so prihajale iz ust večine gledalcev na največjem slovenskem stadionu. Poleg tega nekulturni Srbi niso bili tiho niti med izvajanjem slovenske himne. Očitno bo še veliko vode preteklo, da bodo Srbi resnično sodili v Evropo.

Srbi so se očitno v Stožicah počutili, kot da bi igrali doma. Nedvomno sramota, ki gre predvsem na rovaš tistih, ki vodijo slovensko nogometno hišo in s številnimi napačnimi odločitvami zakuhali večer, ki ga bomo pomnili še dolgo. Le za koga pa je navijal ljubljanski градоначелник, Zoki?

 

VREME

Maribor
delno oblačno
56%
2.1km/h
40%
27°C
29°
26°
25°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.