Srbski Kurir razkril kam je poniknilo Golobovih 100 milijonov evrov

golob robert
Robert Golob, slika je simbolna, Demokracija

Iz slovenske državne energetike GEN-I, ki jo je vodil Robert Golob, so v Prištino šle večmilijonske vsote denarja. Piše danes srbski Kurir.

Kosovski premier Aljbin Kurti se je znašel sredi velikega balkanskega škandala, v katerem so odkrili, da je bila njegova volilna kampanja nezakonito financirana z denarjem iz Slovenije ! Hrvaški in slovenski mediji so objavili nova dejstva o finančni aferi, ki se od 1. aprila lani plete okrog predsednika slovenske vlade Roberta Goloba in kosovskih političnih predstavnikov in potrjujejo, da je šlo za več sumljivih transakcij, katerih vrednost sega do 100 milijonov evrov.

Golob se je namreč takoj po nastopu premierske funkcije soočil z veliko finančno afero, zaradi vprašljivih denarnih tokov državnega energetskega podjetja GEN-I, na čelu katerega je preživel 16 let. Po poročanju medijev naj bi se iz tega podjetja, v času, ko ga je vodil Golob, z večmilijonskimi transakcijami med drugim financirala Kurtijeva volilna kampanja.

Predstavniki kosovske opozicije so Kurtija obtožili, da je skupaj s kosovskim veleposlanikom na Hrvaškem Martinom Berisajem, sicer njegovim prijateljem, vpleten v finančno afero, ki jo je osebno imenoval na to diplomatsko mesto. Član predsedstva Demokratske zveze Kosova Dzafer Tahiri je poudaril, da je bila Kurtijeva zadnja volilna kampanja financirana s sumljivim (Golobovim?) denarjem.

 Ta škandal postaja vse večji. Po zadnjih podatkih gre za okoli 100 milijonov evrov od družbe GEN, ki je osumljena financiranja Kurtijeve kampanje prek svoje hčerinske družbe v Tirani, kamor je bilo nakazanih 14 milijonov evrov, piše srbski Kurir.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
85%
1.5km/h
100%
-0°C
0°
-2°
-1°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue
-1°
Wed
-1°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA