STA je očitno spet brez denarja. Pozivajo vlado, da vzpostavi financiranje!

veselinović STA novic
STA, slika: twitter

Po silni (humanitarni) akciji za “preživetje” Slovenske tiskovne agencije, ko so levi mediji so napeli vse sile, da so STA zagotovili denar, so očitno spet brez njega.

STA bi od države še vedno rad denar?

Spomnimo, da je lansko jesen Urad vlade za komuniciranje (Ukom), ki je do sedaj v imenu vlade  sklepal letno pogodbo o financiranju javne službe STA, od STA zahteval podatke o poslovanju STA, ki so posegali tudi v tržni del njenega poslovanja. A zahtevane dokumentacije STA še vedno ni poslal, vsaj ne na pravi naslov. Sprenevedanje direktorja Veselinoviča, kateri naj bi prejemal plačo okoli 5000 evrov je šlo tako daleč, da UKOM z STA ni več sklenilo pogodbe o poslovnem sodelovanju. Posledično je zato STA ostala brez vira financiranja od države.

Mladen Terčelj, predsednik nadzornega sveta STA, je v imenu NS STA poslal pismo predsedniku vlade Janezu Janši in ga pozval, naj vlada čim prej pregleda dokumentacijo o poslovanju STA, ki so jo na naslov vlade poslali aprila. Prav tako je pozval, naj vlada poda morebitne dodatne zahteve za podatke, vzpostavi financiranje javne službe STA in posledično zagotovi delovanje STA kot gospodarske družbe, piše portal 24ur.

Glede na silno bahanje, koliko denarja so levičarski mediji zbrali preko SMS sporočil in brezplačnih reklam ter nakazil (zato ne NPU tudi obiskala STA in Dnevnik), nas res čudi ponovno zanimanje STA, da od države dobi denar.

P.M.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.