slika: družbeno omrežje - Tim Gajser

Slovenija in Štajerska imata šampiona svetovne klase. Tim Gajser je v Imoli dokončno potrdil, da na svetu ni boljšega motokrosista.

Tim Gajser šampion z veliko začetnico

Skočil je čez cilj kot peti, se ustavil ob motorju, ga spustil, dvignil roke, se prekrižal, na hitro zmolil in še enkrat zmagoslavno dvignil roke. Tako je v nekaj sekundah miru Tim Gajser sam proslavil svoj drugi naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu svetovnega motokrosa MXGP. Kmalu zatem so ga v rdečih majicah, ki so jih tik pred tem oblekli, naskočili vsi: mehaniki, člani moštva in družine, fotografi, novinarji.

”Tisti, ki obupa, je slabič in se ni sprijaznil s tistim, kar mu je dal Bog.” Tako je pred leti rekel njegov trener in oče. In Tim ni obupal. Še več, vedno se je s progo spopadel tako, kot je treba, Zagnano, zavzeto, predvsem pa z veliko potrpežljivosti, a z dušo in telesom.

Do konca sezone so na sporedu še tri preizkušnje, naslednja bo že prihodnji teden, ko bo dirka za VN Švedske v Uddevalli. Tim Gajser pa že lahko slavi. Naslova mu ne more odvzeti nihče!

Timu čestitamo tudi iz našega uredništva