Starejši voznik po avtocesti v napačno smer

Včeraj, zjutraj je bilo vroče in nevarno na  hitri cesti skozi Maribor (H2), kjer je 69-letni voznik osebnega avtomobila v pesniškem krožišču zapeljal na napačno smerno vozišče in po prehitevalnem pasu v napačni smeri vozil proti Mariboru.

K sreči je naletel na odgovorna voznika, ki sta zagotovo preprečila najhujše. Prvi, voznik tovornega vozila je na vozilu vključil rumene rotacijske luči in tako dolgo trobil ter mahal z roko skozi odprto okno, da je voznik, ki je vozil v napačni smeri dojel, kaj počne in je ustavil. Drugi voznik, ki je opazil prekršek, pa je pospešil vožnjo in je z mahanjem z roko skozi odprto okno svojega vozila opozarjal voznike, ki so pravilno vozili po H2, proti pesniškemu krožišču, na bližajočega se jim nevarnega voznika.

Odgovorna voznika sta tako preprečila hude posledice, ki so grozile. Kršitelj je namreč nato obrnil vozilo in v pravi smeri odpeljal nazaj proti Pesnici. Kasneje so ga policisti izsledili in so ga, zaradi suma storitve kaznivega dejanja, nevarne vožnje v cestnem prometu, po 324. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), poslali pred sodnika za prekrške.

Zaključujejo se počitnice, še zadnji dopustniki se vračajo domov, zato naj previdnost na cesti ne bo odveč.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
64%
1km/h
0%
29°C
30°
28°
28°
Fri
17°
Sat
18°
Sun
14°
Mon
14°
Tue

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA